Formel 1-sjef ville la førerne koronasmittes med vilje

Helmut Marko, sjef for Red Bull-laget i formel 1, sier at han rådet stallens førere til å la seg smitte av koronaviruset mens sesongen er på vent.

Helmut Markos uttalelser skapte reaksjoner.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

I et intervju med den østerrikske TV-kanalen ORF sier 76-åringen at han mente dette ville være et ideelt tidspunkt å gjøre seg ferdig med sykdommen på.

– De er sterke, unge menn med god helse. Om de blir smittet nå, så er de ferdige med det før sesongen starter, sier Marko i intervjuet, som er gjengitt av BBC.

Resten av teamledelsen satte seg imot ideen, som ble droppet.

– La oss si det slik: Det falt ikke i god jord, sier Marko, som fortsatt mener at ideen var god.

– Vi har fire formel 1-førere og åtte-ti unge talenter, og ideen var at vi skulle samle dem i en treningsleir for å fylle dødtiden med mentale og fysiske øvelser, sier han og mener det ville være gunstig å gjøre seg ferdig med covid-19-sykdom under den leiren.

Les også

Koronatida kan ha negativ innvirkning på din psykiske helse. Dette er ekspertenes råd

Teamsjef Helmut Marko mente at Max Verstappen (bildet) og de andre Red Bull-førerne burde la seg smitte av koronavirus med vilje for å bli ferdig med sykdommen, men han ble nedstemt.

Unormal sesong

Max Verstappen og Alexander Albon er førere for Red Bull, mens Pierre Gasly og Daniil Kvjat kjører for «B-laget» Alpha Tauri (tidligere Toro Rosso).

Sesongens åtte første formel 1-løp er avlyst eller utsatt på grunn av viruspandemien, og løpene i Canada, Frankrike, Østerrike og Storbritannia i juni og juli er alle i fare. Ingen vet når sesongen starter.

Formel 1-sjef Chase Carey har sagt at han prøver å snekre en terminliste med 15 til 18 løp i stedet for de opprinnelig oppsatte 22. Han har åpnet for å la sesongen løpe helt til januar for å få kjørt så mange løp som mulig.

Les også

Landslagskapteinen våknet om natten og grublet på koronaviruset. Det er han ikke alene om.

Tror han var smittet selv

– En sesong med 15 til 18 løp blir veldig tøft med så sen start som vi får i år. Da blir det ikke rom for treningspauser i sesongen, så vi vil bruke tiden før vi starter, sier Marko.

Teamsjefen sier at han tror han selv hadde covid-19 i februar, men at han ikke kan være sikker fordi han ikke ble testet.

– Jeg trodde det bare var en kraftig forkjølelse, men jeg hadde alle symptomene som forbindes med covid-19, sier han.

Publisert:
  1. Formel 1

Mest lest akkurat nå

  1. Ryfylke har fått sin første vingård

  2. Ny utrolig rekord for Haaland

  3. Storbritannia strammer inn på koronareglene

  4. Kunngjorde at han legger opp - nå vurderer Bryne-profilen å gjøre helomvending

  5. Vogntog mot personbil - mann satt fastklemt

  6. Førstestatsadvokat Harald L. Grønlien er død