Røiseland har fått påvist vanlig influensa

VM-dronningen Marte Olsbu Røiseland har fått bekreftet at hun er smittet med influensa A-viruset, skriver Norges Skiskytterforbund.

Publisert: Publisert:

Marte Olsbu Røiseland har fått påvist vanlig influensa, og hun er tilbake i konkurranser igjen først når hun er klar for trening. Foto: Berit Roald

  • NTB

Røiseland står dermed over alle konkurranser til hun er tilbake i normal trening igjen.

– Influensa A-viruset er en av de mest vanlige vinterinfeksjonene. Hun er blitt testet etter alle legekunstens regler, og fikk påvist dette viruset i dag, forteller Lars Kolsrud, lege for kvinnenes elitelandslag i Norges Skiskytterforbund i en pressemelding.

Marte Olsbu Røiseland, som tok hele sju medaljer (fem gull og to bronse) i VM i Anterselva, er hjemme i Lillehammer for å bli frisk. Håpet var å være tilbake til verdenscuprennene i Kontiolahti, men nå spørs det om ikke det blir for tidlig.

– Varigheten på en slik infeksjon er alltid usikker. Hun begynner ikke å konkurrere før hun er tilbake i normal trening, og det tar den tiden det tar. Nå sender vi gode tanker hjem til Marte, og håper hun snart er på bedringens vei, sier Kolsrud.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Finansministeren: Ja til julebord på gavekort

  2. Ren-Naa stakk av med nok en pris: - En kjempeprestasjon,

  3. Fartskontroll: Mistet førerkortet

  4. Bytyqi-forhandlingene: – Tror og håper vi kan bli enige

  5. Nå er «Lykkeland»-innspillingen i gang igjen i Stavanger

  6. Ny klatrepark i Ryfylke til haustferien

  1. Marte Olsbu Røiseland
  2. Skiskyting