Slik er TILs millionsalg av Taylor – kan gjøre store penger ved Brann-suksess

Dersom Robert Taylor (25) kommer til EM, venter en stor utbetaling til TIL.

Publisert: Publisert:

FORLOT: Robert Taylor før avreise til Gran Canaria der han skal møte sine nye lagkamerater i Brann. Foto: Tobias Stein Eilertsen

  • Rune Robertsen
    iTromsø

Robert Taylor er enig med Brann om en treårskontrakt og har allerede reist til Spania for medisinsk sjekk og fullføring av overgangen fra Tromsø til Brann og Bergen.

Etter det iTromsø kjenner til, får TIL et millionbeløp nå, men 15 prosent av overgangssummen tilfaller hans gamle klubb AIK.

– Overgangssummen er en konfidensiell sak mellom oss Brann og oss, men AIK har prosenter ja, sier daglig leder i TIL, Kristian Høydal.

Les også

BAKGRUNN: Derfor forlater han Tromsø

Deler million

Taylor sa før avreise at en overgang var helt avgjørende for å ha en sjanse til å komme med i den finske EM-troppen.

Klubber som har spillere i en EM-tropp får vel en million kroner, men der har TIL sikret seg halvparten av den «gevinsten», dersom 25-åringen som står med 10 A-landskamper, kommer seg med.

– Vi har mekanismer dersom han kommer til en EM-tropp, der deler av det beløpet vil tilfalle oss, bekrefter Høydal uten å ville si nøyaktig hvor mye TIL får.

Høydal kan også bekrefte at TIL har videresalgsprosenter, dersom Taylor selges videre fra Brann i løpet av de neste par årene.

– Vi har videresalgsprosenter, men jeg vil ikke si hvor mye, sier Høydal.

– En god pris

Høydal er glad for at avtalen gikk i orden. Dette blir TILs tredje millionsalg på kort tid etter Runar Espejord gikk til Heerenveen for 5 millioner, Bryan Fiabema til Chelsea for 6 millioner og nå Taylor til Brann.

– «Rob» har vært veldig tydelig på at han ønsket seg videre. Samtidig hadde han to år igjen av kontrakten med TIL, og det er ingen automatikk at om man ønsker seg videre, så får man gå, men vi fikk til en god pakke med Brann nå, sier Høydal.

TIL gikk i overskudd i fjor til tross for nedrykket og kan nå begynne å se på og styrke stallen for året i 1.-divisjon.

– Vi har kommentert tidligere at vi er på jakt etter en spiss og vi ser på muligheten til å styrke oss i alle ledd. Vi skal ha et budsjett som går i balanse i 2020, samtidig må vi ha en sterk nok stall til å nå målsettingen vår om å rykke opp. Det er ikke slik at noen penger går hit og noen dit. Vi ser på totaliteten. Vi hadde mulighet til å gjøre noe før vi solgte «Rob», så det kommer på toppen av det, sier Høydal.

Publisert:

Les også

  1. Molde henter spiller fra Premier League-klubb

  1. Tromsø IL
  2. Fotball 1. div