Svensk kjempefiasko: Ydmyket på hjemmebane

Portugal ble altfor sterke i Malmö. Søndag kan Norge sende svenskene ut av deres eget mesterskap.

Det var ikke mye jubel på den svenske benken. Det var det heller ingen grunn til.
 • Odd Inge Aas
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Portugal-Sverige 35–25

MALMÖ: EM er blitt overraskelsenes mesterskap.

Det startet med at Portugal slo Frankrike i åpningskampen, et nederlag franskmennene aldri klarte å reise seg fra. De ble slått ut allerede etter gruppespillet.

Et like stort sjokk var det at de danske verdensmesterne ble det samme. De kom seg aldri til hovedrunden i Malmö.

Der spiller svenskene, men de startet hovedrunden med å tape stort for det portugisiske overraskelseslaget. Akkurat nå er det svært lite som tyder på at svenskene tar seg til semifinalene i Stockholm neste helg.

 • Fikk du med deg denne? Norsk stjerne reagerer på Ungarns spill: – Sånt skal vi ikke ha noe av

– En katastrofe

– Jeg aner ikke hvorfor vi var så dårlige. Det finnes ingen måte å rettferdiggjøre dette på. Det er katastrofe. Du kan tape, men det handler om hvordan det skjer. Dette var ikke akseptabelt. Det er vanskelig nå, det er katastrofe, sa Linus Arnesson etter kampen.

Han så altså ingen grunn til å komme med unnskyldninger etter nederlaget. Det var ingen tvil om at det gjorde vondt å bli ydmyket på denne måten på hjemmebane.

– Det er kjempevond. Vi skal jo vise oss frem på en helt annen måte for supporterne og det svenske folket. Det er ikke akseptabelt, sier Arnesson.

Svenskene har nå null poeng når det gjenstår tre kamper. Søndag møter de Norge, som med seier i naboduellen søndag vil stå med seks poeng. Slovenia har også allerede sikret seg fire poeng, mens Portugal har to.

Oppladningen til kampen var preget av Aftonbladets sak om at fire svenske spillere hadde vært på pub midt under EM. Svenskene vartet iallfall ikke opp med noe festspill på fredagskvelden.

Linus Arnesson fortviler.

Få redninger

Lagene fulgte hverandre til 7–7, men derfra og ut gikk det fullstendig i stå for de gule og blå. Da lagene gikk til pause hadde portugiserne skaffet seg en luke på tre mål.

De som håpet at en pust i bakken skulle gjøre godt for hjemmelaget, og at de skulle komme ut på banen i en helt annen utgave, de ble skuffet.

I stedet var det de rødkledde som sakte, men sikkert seg ifra. Da den andre omgangen var halvspilt ledet de med syv.

De svenske keeperne hadde en redningsprosent på godt under 20 prosent. Den portugisiske kollegaen, Alfredo Quintana ble på sin side kåret til banens beste spiller. På den offisielle statistikken endte han med en redningsprosent på 38, etter å ha stoppet 11 av 29 skudd.

Rui Silva og Joao Miguel Ferraz scoret begge seks ganger. Ingen svensker klarte mer enn fire mål. Til slutt vant Portugal med ti mål.

Publisert:
 1. Håndball

Mest lest akkurat nå

 1. Mann funnet med stikkskader i Stavanger

 2. Mandag morgen går strømprisen til værs

 3. Da PST varslet helsevesenet på Kongsberg i 2018, var det en helt annen sak som vakte mest bekymring

 4. – Utfallet har blitt som det har blitt. Familien har hatt, og har, det tøft.

 5. Seks timer i buss som belønning for «tåblæser-seier»: – Nå dropper vi søvnen

 6. Slik spredte smitten seg fra tv-kanalen til Sødal bedehus