Sørloth fortsatte scoringsfesten og tok hovedrollen i overtidsdrama

Alexander Sørloth hamret inn sesongens 23. og 24. mål for Trabzonspor og berget ett poeng på overtid mot Besiktas i tyrkisk superliga lørdag. Kampen endte 2–2.

Alexander Sørloth omfavnes av Filip Novak etter å ha utlignet på overtid.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Kun sekunder gjensto av overtiden da Sørloth dukket opp på bakerste stolpe og satte inn scoringen som sendte Trabzonspor til topps på tabellen igjen.

Det ene poenget betyr at Sørloth og lagkameratene er serieleder på bedre målforskjell enn Sivasspor. Sørloth og lagkameratene har i tillegg én kamp til gode på serietoeren.

Scoringene i den vriene bortekampen mot Besiktas gjør at Sørloth nå står med 19 fulltreffere i den tyrkiske ligaen denne sesongen. Alanyaspors Papiss Cissé følger nærmest i kampen om toppscorertittelen med 14.

Lørdagens første fulltreffer kom etter kun fem minutters spill. Da kom Sørloth til avslutning rett på innsiden av 16-meteren til venstre for Besiktas-målet. Fra nordmannens venstrefot føk ballen inn ved lengste stolpe.

Les også

Haaland med nok en klassescoring: – For en fantastisk spiller

Istanbul-trend

Det så en stund ut til å kunne bli scoringen som skilte lagene, men kvarteret ut i annen omgang utlignet Kevin-Prince Boateng for hjemmelaget Besiktas. Like etter gjorde kroaten Domagoj Vida 2–1.

Da Besiktas trodde seieren var i boks, dukket imidlertid Sørloth opp på ny og sikret 2–2 for gjestene.

I forkant av lørdagens bortekamp gjorde tyrkiske medier et poeng av at brennhete Sørloth elsker å spille mot Istanbul-lag. Før møtet med Besiktas hadde han scoret mot Galatasaray, Fenerbahçe, Basaksehir, Kasımpasa og nettopp Besiktas tidligere denne sesongen.

Lørdag fortsatte trenden med scoringer mot klubben fra den tyrkiske havnebyen.

Les også

Ødegaard involvert i to scoringer da Real Sociedad tok viktig seier

Målpoeng-maskin

Sørloth er i øyeblikket utlånt til Trabzonspor fra Crystal Palace. Den tyrkiske klubben har sikret seg opsjon på å kjøpe trønderen etter at inneværende sesong er over.

Ved siden av 24 mål (fordelt på alle turneringer) har Sørloth også notert seg for seks målgivende pasninger i den tyrkiske ligaen denne sesongen. For det har nordmannen blitt hyllet fra alle hold.

I mars blir Sørloth etter alle solemerker en meget viktig brikke når det norske landslaget skal forsøke å kvalifisere seg for sommerens EM-sluttspill.

Publisert:
  1. Alexander Sørloth
  2. Trabzonspor

Mest lest akkurat nå

  1. Korvetten AS begjært konkurs

  2. Fikk sparken i Dalane Kraft etter at han varslet NVE om et sikkerhetsproblem

  3. Klar oppfordring fra de voksne: Ta russetiden tilbake!

  4. Politiet rykket ut til slåsskamp på Klepp

  5. - Den mest kunn­skaps­rike vi kjente

  6. 38-åring tiltalt for vold mot gutt etter ring-på-spring