USA tok seg videre i VM – nå venter Frankrike i kvartfinalen

To straffemål av Megan Rapinoe avgjorde da USA slo Spania 2–1 og tok seg til kvartfinalen i fotball-VM. Der venter vertsnasjon Frankrike.

Kelley O'Hara (t.h.) og USA tok seg til kvartfinale på bekostning av Spania og Andrea Falcon. Foto: PHIL NOBLE / REUTERS / NTB SCANPIX

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Spania - USA 1–2

1–0 til USA kom allerede etter syv minutters spill da Tobin Heath ble felt av Maria Leon. To minutter senere utlignet spissen Jennifer Hermoso da hun skrudde inn ballen på et fint skudd for Spania. Det var det første og eneste baklengsmålet til USA hittil i mesterskapet. Det var også Hermosos tredje scoring i mesterskapet.

Avgjørelsen falt kvarteret før slutt. Rose Lavelle ble felt innenfor boksen av Spanias Virginia Torrecilla, og VAR ble koblet inn uten at avgjørelsen ble endret.

  • LES OGSÅ: England satser over en milliard kroner på kvinnefotball. Nå står Norge i veien for mer suksess.

Megan Rapino satte den andre straffen på samme sted som den første, og selv om Spanias keeper Sandra Paños var etter ballen denne gangen nådde hun ikke ned til den. På den første straffen gikk Panis feil vei, og Rapinoe hadde en enda enklere jobb med å score.

Rapinoe er den andre i VM-historien til å score på to straffer i samme kamp. Nevnte Jennifer Hermoso fra Spania var den første i en kamp mot Sør-Afrika tidligere i mesterskapet. I det hele tatt er det skapt en rekke straffespark i løpet av mesterskapet i Frankrike.

USA hadde ballen mest, skapte flest sjanser og vant fortjent over Spania. Arrangøren Frankrike blir ventelig en hardere nøtt i kvartfinalen.

(©NTB)

Publisert:
  1. Fotball-VM kvinner 2019

Mest lest akkurat nå

  1. Frp: – En helt forferdelig situasjon familien har havnet i

  2. Mange bruker el­tann­børsten feil. Her er tre pusse­triks som kan spare deg for tusen­lapper

  3. I dag kommer EMAs beslutning om Janssen-vaksinen

  4. Vil koronateste elever to ganger i uken

  5. Neville om Super League: – Solskjær kan stoppe det

  6. Stopper søppeltømming etter smittetilfeller