England slo Norge og gikk videre, men Beckham fikk oppmerksomheten

Britiske medier gjør et poeng av superstjernens tilstedeværelse.

David Beckham og datteren Harper motiverte de engelske spillerne før kampstart mot Norge.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Jill Scott. Ellen White. Lucy Bronze.

Det er grunnene til at England spiller VM-semifinale, og ikke Norge. Trioen senket Martin Sjögrenns damer med 3–0-seier. Etter å ha slått ut Nigeria, Sør-Korea og Australia, er det norske VM-eventyret over.

Men det er ikke målscorerne – eller trener Phil Neville – den britiske pressen skriver mest om dagen etter kvartfinalen.

For blant tusenvis av fans ble en av fotballhistoriens virkelig store stjerner observert. David Beckham fikk sin dose TV-tid sammen med datteren Harper.

The Mirror er blant den engelske pressen som har kastet seg på saken, med en lang bildeserie om Beckham-duoens støtte fra tribunen i den franske kystbyen Le Havre.

44-åringens bidrag før kampen ble også tema i Daily Mail, som i sin toppsak går så langt som å si det var en av hemmelighetene bak seieren.

– Spillerne elsket det

Fire timer før kampstart var Nevilles tidligere lagkamerat på spillermøtet for å gi sin peptalk. Beckham og Neville spilte rundt 50 landskamper sammen på slutten av 90- og starten av 00-tallet. De spilte også en årrekke sammen i Manchester United.

– Spillerne elsket det. David har heiet på oss fra dag én og han er jo et ikon, sier Neville til The Guardian.

Selv uttrykte Beckham stolthet over å møte det engelske kvinnelandslaget, da han postet et gruppebilde på sin Instagram-konto.

«Så heldig over å få møte jentene før kveldens storkamp ... Som tidligere spiller vet jeg akkurat hvor stort det er å spille disse mesterskapene og få støtten som betyr så mye», innleder Beckham i sin Instagram-post.

Flere stjerner motiverte spillerne

«Jeg vil bare si at jeg er veldig stolt av hver eneste spiller, de gjør det utrolig bra og hele landet er bak dem! Som dere ser, var Harper veldig glad for å få møte laget og hun gleder seg til kamp. Kom igjen England», fortsatte han.

Også Arsenal-legende Ian Wright var innom. «The Gunners» sin ikoniske storscorer fra 1990-tallet var kjent for sin avslappede holdning og gode humør. Dette skal han ha brukt på de engelske jentene.

– Ian tok de alle på kallenavn og fikk de til å le. Min egen jobb ble bganske lett. Det var en av de stolteste øyeblikkene jeg har hatt i fotballen, sier Neville, som selv har spilt kvartfinale i fotball-VM og vunnet Champions League.

Kronprinsen dukket opp

Etter at de tidligere Premier League-stjernene hadde snakket, viste de en video som skal ha gitt gåsehud, da OL-dronning Katherine Grainger motiverte spillerne.

Også det norske kvinnelaget fikk storfint besøk før kampen, da kronprins Haakon dukket opp for å snakke.

– Det er utrolig gøy å se alt dere får til her nede. Utrolig bra jobbet. Også skal jeg hilse fra faren min. Han mente dere bare spilte bedre og bedre i forrige kamp, så bare fortsett med det, sa kronprinsen i en tale publisert på landslagets Twitter-konto, før han – til stor latter fra spillerne – snakket om Caroline Graham Hansens vinnerinstinkt.

Hvem England møter avgjøres fredag kveld, når vertsnasjon Frankrike møter USA til dyst.

Publisert: