Gamsten: - Ødegaard må ikke bry seg om hva andre mener

Morten Gamst Pedersen kommer med råd til landslagets nye stjerneskudd.

Martin Ødegaard får mye oppmerksomhet. Morten Gamst Pedersen vil ta ansvar for at han skal føle seg velkommen på landslaget.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Den ene har 80 A-landskamper og blir snart 33 år. Den andre er 15 år og debuterer onsdag. Morten Gamst Pedersen tar ansvar når Martin Ødegaard trer inn i Per-Mathias Høgmos rekker.

— Ikke prat med mediene. Det er mitt råd til Martin. He he, nei, jeg bare kødder, sier Gamst til NTB foran Ødegaards A-landslagsdebut.

Akkurat det humoristiske rådet trenger nok ikke Ødegaard, for han imponerte alle, både i Norges Fotballforbund og mediene, da han tirsdag snakket om det historiske landslagsuttaket.

Må kose seg

Onsdag kveld blir Strømsgodset-talentet tidenes yngste A-landslagsspiller. Tormod Kjellsens rekord fra 1910 ryker.

Morten Gamst Pedersen.

— Som jeg sier, du må ha det morsomt med fotballen når du er så ung. Du må bare prøve å kose deg mest mulig. Han er privilegert som er så god i så ung alder. Det er bare å ta av seg hatten. Nå må han ikke føle press, men bare utvikle seg stille og rolig. Det er en grunn til at han er så god allerede nå. Han må drite litt i hva andre prater om og mener. Samtidig synes jeg han svarer godt for seg i mediene, sier Gamst.Han har selv levd i medienes søkelys i en årrekke etter mange flotte år i Premier League, hvor han hadde mange sesonger som stjerne på Blackburn.

— Når det blir så mye interesse, forstår en selvfølgelig at det kan bli vanskelig å holde fokus hele tiden. For meg virker det som han har en veldig trygg familie rundt seg, som tar godt vare på ham. Jeg tror også tryggheten er det viktigste for ham når han skal være med for å prestere. Vi skal hjelpe ham til å være trygg her også, slik at han har det bra også på landslagssamling. Det er faktisk viktig, sier Gamst.

Stiller opp

Han er den klart mest rutinerte spilleren når ligalandslaget møter De forente arabiske emirater i Stavanger onsdag.

Les også

Debut-Martin (15) trener fem til seks timer om dagen

— Jeg har satt meg og pratet litt med ham. Vi har flirt og tullet litt, og jeg spurte hvordan det går i klubblaget. Vi har så vidt møttes, men lurer han på noe, skal jeg hjertelig stille opp og prate. Han virker som en jordnær og fin gutt. Han har mye å lære av meg, og jeg har også ting å lære av ham. Jeg skal gjøre alt for at han får en fin samling, sier Rosenborg-spilleren.Og da gjenstår egentlig bare én ting, hva Ødegaard faktisk presterer for A-landslaget onsdag kveld.

— Vi får håpe han gjør en god prestasjon her, sier den tidligere England-proffen.

Snart kan Martin Ødegaard selv være i Premier League. Hans fremgang i en alder av 15 år imponerer storklubbene stort. Flere er på tribunen når Strømsgodset-juvelen kastes uti det. (©NTB)

Les også

  1. Martin Ødegaard (15): - Jeg hadde ikke regnet med denne sjansen

Publisert:
  1. Herrelandslaget fotball
  2. De forente arabiske emiraters herrelandslag fotball

Mest lest akkurat nå

  1. Eldre kvinne kjørte gjennom gangsti på Stokka

  2. – Akkurat nå ligger strøm­prisen i Sverige og Danmark på 15 øre. Hvordan forklarer dere det? Vi betaler 82 øre

  3. Navnet på omkommet MC-fører i Sandnes frigitt

  4. Arbeidsuhell i Sandnes

  5. Ryfast i elbil-toppen i Norge

  6. Denne leverandøren har de minst fornøyde kundene