Ancelotti i ny bok: - Brydde meg ikke om Ødegaard kom eller ikke

Daværende Real Madrid-trener Carlo Ancelotti mener kjøpet av Martin Ødegaard var et PR-stunt.

Martin Ødegaard fikk bare en seriekamp for Real Madrid under Carlo Ancelotti (til høyre).
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

I Ancelottis bok «Quiet Leadership» kommer det frem at den italienske treneren brydde seg minimalt om Real Madrids kjøp av Martin Ødegaard.

I januar 2015 sto Norge på hodet. Ødegaard var kjøpt av selveste Real Madrid. 16-åringen fra Strømsgodset ble omtalt som et vidunderbarn verden over, og han ble hentet til Madrid med privatfly. 22. januar ble han presentert som ny Real Madrid-spiller.

Ekspert om Ødegaard: – Veien til A-laget blir tøffere enn noen gang

«Jeg bryr meg ikke»

Mannen som var trener i Real Madrid på det tidspunktet var Carlo Ancelotti. I boken, omtalt av NRK tidligere tirsdag, kommer det frem at Ancelotti ikke hadde noe som helst med overgangen å gjøre.

– Da Real Madrid bestemte seg for å signere en guttunge fra Norge, 16-årige Martin Ødegaard, tenkte jeg at «jeg bryr meg ikke om han kommer eller ikke, for han kommer ikke til å spille for meg nå», skriver Ancelotti i boken.

– Det er godt mulig at han ender opp som verdens beste spiller etter at jeg er borte, men signeringen interesserte meg ikke siden den ikke hadde noen betydning for jobben jeg skulle gjøre. Da han kom behandlet jeg ham med samme respekt som alle andre unge spillere, men hvorfor skulle jeg blande meg inn i signeringen av ham? Han ble hentet for fremtiden, for managere etter meg, skriver Ancelotti.

Carlo Ancelotti tar i sommer over ansvaret i Bayern München, en klubb som tidligere har vist interesse for Martin Ødegaard.

PR-stunt

Ødegaard debuterte for A-laget til Real Madrid mot Getafe 23. mai 2015, da han fikk 32 minutter som innbytter for selveste Cristiano Ronaldo. Noe mer spilletid har han ikke fått for A-laget i seriesammenheng. Ødegaard har spilt for rekruttlaget Castilla.

Ancelotti beskriver spilletiden for Ødegaard som et PR-stunt fra Real Madrid-president Florentino Pérez.

– Hvis presidenten bestemmer at den norske gutten, som et PR-stunt, skal spille tre kamper for førstelaget, så finner jeg en måte å løse det på, skriver Ancelotti.

Ancelotti fikk sommeren 2015 sparken i Real Madrid. Han ble erstattet av Rafael Benitez og senere Zinedine Zidane. Mange trodde at Zidane kunne være godt nytt for Ødegaard, som hadde hatt ham som trener i Castilla.

I begynnelsen av mars ble Ødegaard innlemmet i Real Madrid-troppen som skulle møte Levante. Redaktør i den spanske storavisen AS , Alfredo Relano, skrev da at Zidane bare tok med Ødegaard for å holde president Pérez fornøyd.

Martin Ødegaard erstattet Cristiano Ronaldo og fikk sin La Liga-debut.

— Ferdig i Castilla

Martin Ødegaard er nå blitt 17 år. For en drøy uke siden skrev den spanske avisen Marca at Ødegaard skal ha spilt sin siste kamp for reservelaget Castilla. Nordmannen ble vraket fra start da Castilla ikke klarte å sikre opprykk til andre nivå i Spania. At klubben ikke klarte å rykke opp skal være en medvirkende årsak til at drammenseren ikke skal være tiltenkt en rolle på reservelaget til Real Madrid lenger.

«Ødegaard-eksperimentet innebærer ikke enda en sesong på Castilla. Real Madrid og spillerens far leter nå etter den beste løsningen», skrev den spanske avisen.

«Det mest sannsynlige alternativet er å dra på utlån for å få spilletid på et førstelag, enten i spansk liga eller i utlandet», skrev Marca.

Publisert: