Solbakken ble stoppet av Leicesters danske vegg

FC København var klart bedre enn Leicester hjemme i Parken, men dessverre for Ståle Solbakkens menn endte det målløst.

Kasper Schmeichel sto en god kamp mellom Leicester-stengene.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

0-0 er det helt klart hjemmelaget som bør være mest misfornøyd med. Med fem poeng totalt må FCK nesten vinne den neste hjemmekampen mot Porto 22. november. Portos 1-0-seier over Brugge førte portugiserne opp til sju poeng.

Leicester avga sine første poeng, men topper med ti poeng og ligger svært godt an til avansement til åttedelsfinale og utslagskamper.

På overtid sto Kasper Schmeichel fram med en superredning på en heading fra Andreas Cornelius da Leicester trengte det som mest.

Før den tid, etter 69 minutters spill, trodde hjemmefansen i Parken at de endelig skulle lykkes. Like etter at Benjamin Verbic hadde smelt ballen himmelhøyt over fra brukbart hold i det som kanskje var kampens største sjanse til da, var FCK på gang igjen.

Innbytter Youssef viste igjen friske takter på venstresiden, og til slutt fikk svensken Ludwig Augustinsson slått inn. Der dukket samme Verbic opp på ny, men Leicesters danske keeper Kasper Schmeichel fikk igjen avverget avslutningen fra to meter.

I periode spilte FCK riktig så bra fotball. Uheldigvis for dem hadde deres landsmann Schmeichel en god dag i engelskmennenes bur.

Les også

Kveldens møte blir spesielt for Schmeichel. Men i Danmark er ikke alle like fornøyd med oppførselen hans

Best

FCK var det klart beste laget før pause også, spesielt var vertene gode de første 30 minuttene. Ståle Solbakkens menn spilte en intens og kraftfylt fotball, men uten at det strengt tatt ble så mange sjanser ut av det.

FCK søkte så ofte det lot seg gjøre å få ballen inn bak rommet til de relativt trege midtstopperne til Leicester, og ved ett tilfelle var tyskeren Robert Huth kanskje heldig som slapp med gult da han klippet ned FCKs kjappe Federico Santander på vei igjennom med fri bane til mål.FCK-trener Solbakken var en fornøyd mann i intervjuet med Viasat.

– Vi hadde tre store sjanser i 2. omgang, og jeg er veldig fornøyd med gjennomføringen. Dette lever. Vinner vi mot Porto, er vi i pole position foran den siste kampen, sa Solbakken.

Lyktes ikke

Leicester mislyktes i å vinne sin fjerde på rad. Atlético Madrid står igjen som eneste lag med full pott etter fire runder i mesterligaen i høst.

– Jeg synes at vi var best da vi bygde opp bakfra med lange angrep. Leicester var best da det var kontring etter kontring. Men vi skal huske på at de hadde null store sjanser. Jeg synes at vi har spilt fire gode kamper til nå i gruppespillet, og vi kan bli gode i den femte også, sa Solbakken.

I den andre kampen i gruppe G fikk Portos stortalent André Silva headet ballen via ryggen til en motstander og i mål åtte minutter før pause over Brugge. Dermed overtok laget 2.-plassen fra FCK. (©NTB)

Les også

Guardiola fikk revansje: - Vi har slått verdens beste fotballag

Nesten pinlig tap for Real

Real Madrid fikk en pangstart mot tidligere poengløse Legia foran tomme tribuner i Warszawa, og scoret det raskeste mesterligamål i klubbens historie. Laget økte til 2-0, men slapp hjemmelaget inn i kampen i en uvant 4-2-4-formasjon som viste seg sårbar bakover.

Trener Zinédine Zidane la om til vanlige 4-3-3 midt i annen omgang, men greide ikke å hale seieren i land. Faktisk holdt det på å endte med tap da Thibaud Moulin ga Legia 3-2 sju minutter før slutt, men Dani Carvajal fant Mateo Kovacic med et hælspark, og dermed endte det 3-3. Cristiano Ronaldo manglet to mål på å runde 100 europacupmål i karrieren, og det var tydelig at han ønsket å runde milepælen onsdag, men han traff ikke. I stedet førte en god Gareth Bale an med mål og assist.

Les også

UEFA-sjef holder døren åpen for ny internasjonal liga

Det var spilt bare 55 sekunder da Bale sendte Real i ledelsen. Et innlegg fra venstre ble stusset videre av Ronaldo, og på en sprett feide waliseren et ustoppelig venstrebeinsskudd i krysset.

Litt magi fra Kovacic og uselvisk spill av Bale banet vei for Karim Benzemas 2-0-scoring i det 35. minutt. En fiks vending og en presis bakromspasning fra kroaten ga waliseren ballen i farlig posisjon, men han sentret til bedre plasserte Benzema, som scoret enkelt.

Legia ville ikke legge seg, og Vadis Odjidja skapte ny spenning med en flott scoring før sidebytte. Han dro seg forbi en motspiller, vendte innover og sendte et praktskudd stolpe-inn i krysset.

Gjestene fortsatte å dominere etter pause, men et snaut kvarter ut i annen omgang sto det 2-2, da Miroslav Radovic sendte i vei et skudd keeper Keylor Navas burde ha reddet, men ikke gjorde det. (NTB)

Publisert: