Steven Gerrard om sitt nye liv: - Jeg nyter det virkelig

Liverpool-legenden trives i solfylte California tross sportslig nedtur.

Steven Gerrards overgang til USA interesserer også amerikanske medier. Her er fotballstjernen sammen med kona Alex Curran under et arrangement i regi av TV-kanalen Nickelodeon.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

CARSON: Den engelske superstjernen snakket med Aftenposten om sitt nye fotballiv og det kommende sluttspillet i solfylte California. Men Liverpool ville han nesten ikke snakke om.

Steven Gerrard står på Los Angeles Galaxys treningsfelt i Carson sør for Los Angeles. Rundt oss er høye gjerder som skal hindre uønskede fra å se lagets treninger.

Et steinkast bortenfor treningsanlegget ligger den amerikanske storklubbens hjemmearena StubHub Center, med plass til 27.000 tilskuere.

Aftenposten møtte Steven Gerrard på LA Galaxys treningsfelt Carson litt utenfor Los Angeles. Her sammen med assistenttrener Pat Noonan (t.v.), Robbie Keane (nr. 7), Baggio Husidic (nr. 6) og Omar Gonzales (nr. 4).

Mot slutten av treningen åpnes det opp for supportere og journalister. Ikke overraskende er det Stevie G. de fleste flokker seg rundt. Rundt ham står en håndfull lokale og internasjonale journalister og spør om alt fra sluttspillet i Major League Soccer (MLS) – til Liverpools nye manager Jürgen Klopp.For selv om han har startet et nytt kapittel i fotballivet, vil 35-åringen for alltid forbindes med rødtrøyene fra Merseyside. Spørsmål om gamleklubben er uunngåelig.

10 måneder er gått siden Steven Gerrard offentliggjorde at han fra og med denne sesongen skulle tjene til livets opphold på den andre siden av Atlanterhavet. Etter å ha tilbrakt hele oppveksten på Liverpool-akademiet og et drøyt tiår år som den store profilen hos storklubben, var det slutt.

Svak avslutning i England

Midtbanespilleren har i ettertid vært tydelig på at han ikke ønsket å forlate Liverpool, men at han ikke ville bli sittende på benken. Gerrard benektet også at valget av Major League Soccer var et tegn på at han trappet ned fotballkarrieren.

FEIRER: Steven Gerrard scoret sitt første mål i MLS i juli.

– Jeg har virkelig nytt det. Alle lag jeg spiller mot, er nye for meg, en ny utfordring, så jeg setter veldig pris på det, sier Gerrard til Aftenposten.Han har byttet ut den regntunge vestkysten på balløya med sol og varme i California og har slått seg ned i ikke ukjente Beverly Hills nord i Los Angeles.

Avslutningen på Anfield ble ikke perfekt. Utvisning etter 38 sekunder på banen mot erkerivalen Manchester United, og tap i Gerrards siste kamp på Anfield, før en stor Liverpool-karrière fikk et pinlig punktum med 6-1-tap mot Stoke i mai.

Avslutningen i rødt sto ikke i stil med en storslått karrière. I Major League Soccer fikk Gerrard en eventyrlig start.

– Jeg følte meg som en unge igjen, sa Gerrard til The Guardian etter å ha scoret i debuten da Los Angeles Galaxy knuste San Jose Earthquakes 5–2 i juli.

Etter hans inntog i MLS har laget fra filmbyen sikret seg 20 poeng på 13 kamper. Men Gerrard har ikke levd opp til forventningene som ble stilt da han takket ja til et nytt eventyr, og laget har slitt tungt den siste tiden.

– Jeg syns det ser ut som han sliter med å tilpasse seg. Det er ikke nødvendigvis bare hans egen feil. Det ser ut som han er utilpass på midtbanen til Galaxy, sier Josh Guesman, leder i Corner of the Galaxy, et ukentlig radioprogram som tar for seg Los Angeles-klubben.

Les også

Gerrard: - Slik kunne Liverpool overtalt meg til å bli

Les også

Steven Gerrard scoret i sterk Galaxy-seier

Les også

Gerrard: - Dette er ingen ferie

Får ros av lagkameratene

Gerrard er fortsatt populær. En nylig oversikt viser at hans navn selger nest flest drakter i Major League Soccer, kun slått av den amerikanske landslagsspilleren Clint Dempsey.

– Jeg mener han har vært en suksess selv om laget har slitt på banen. Gerrard har gitt mye internasjonal oppmerksomhet til klubben og den amerikanske ligaen, sier LA Times-journalist Kevin Baxter.

Han følger klubben tett og mener Gerrard har hatt en nedgående kurve etter en lovende start på MLS-oppholdet.

PÅ PLASS: Steven Gerrard poserer med sin nye klubbdrakt da han kom til Los Angeles i sommer.

– Han startet godt med et mål og to assists, men siden det har det blitt dårligere med produktivitet, sier Baxter.– Det er glimt av genialitet. Han er fortsatt dødelig med langpasningene sine og overblikket er fortsatt der. Men han er eldre, han er ikke så rask og han gjør enkle feil som jeg ikke forventer av en gjennomsnittlig Major League Soccer-midtbanespiller, sier Josh Guesman.

To mål og tre målgivende er fasiten etter 13 seriekamper for midtbanemotoren. Ikke håpløst, men heller ikke imponerende av spilleren som har vunnet blant annet Champions League, FA-cupen og UEFA-cupen. Baxter og Guesman tror likevel engelskmannen kan bli en nøkkelspiller for Galaxy i sluttspillet som starter natt til torsdag norsk tid.

– Han må venne seg til en ny utfordring i livet. Ligaen er annerledes av mange grunner og jeg syns han har klart tilvenningen bra. Kampen mot Seattle var kanskje en av hans beste, sier Galaxy-trener Bruce Arena om Liverpool-legenden.

Og de lokale journalistenes skepsis til Gerrard så langt deles ikke av lagkameratene.

– Han har vært strålende. Steven er åpenbart en glimrende spiller, og vi er glade for å ham her, sier tidligere Tottenham— og Liverpool-spiller Robbie Keane.

Nektet å snakke om Liverpool

Da Aftenposten er innepå lagets trening, viser Gerrard gammel storhet under de avsluttende skuddøvelsene. Hvordan han har prestert så langt i ny klubb og liga vil ikke hovedpersonen svare på selv.

– Det er noe du må spørre treneren eller lagkameratene mine om, sier 35-åringen til Aftenposten.

LEGENDE: Steven Gerrard vil for alltid bli husket på Anfield. Her jubler han over en scoring i mai.

– Jeg har jobbet hardt og forsøkt å komme i toppform de siste ukene, og jeg begynner å føle at jeg er i form, fortsetter han.I gamleklubben Liverpool skjer det spennende ting om dagen. Ansettelsen av tyske Jürgen Klopp har skapt hallelujastemning i den britiske havnebyen. Steven Gerrard har blant annet i sin nylige utgitte selvbiografi gitt uttrykk for at han ønsker å bli manager, og har siden ansettelsen av Klopp blitt koblet til en mulig trenerrolle i klubben.

– Jeg er her for å snakke om MLS, sier Gerrard da han blir spurt om Liverpool og deres nye manager Jürgen Klopp.

Men til slutt har 35-åringen likevel en liten beskjed å komme med om de røde.

– Jeg ønsker lykke til, både til Liverpool og Klopp. Jeg ønsker dem alt godt, sier Gerrard.

Publisert: