Russland på hodet ut av prøve-VM på hjemmebane

Vertsnasjon Russland er slått ut fra kontinentcupen etter 1-2-tapet for Mexico lørdag. Det mexicanske mannskapet er i likhet med Portugal klar for semifinale.

Mexicos Hirving Lozano jubler for sin 2–1-scoring mot Russland. Foto: Martin Meissner / TT / NTB Scanpix

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Russland tok ledelsen 1-0 etter 25 minutter da Aleksander Samedov fant nettmaskene. Et kanonskudd fra Fedor Smolov smalt i stolpen, men det russiske laget opprettholdt trykket og i neste bølge kom Samedov på bakre stolpe og satte inn 1-0 med venstrefoten.

Mexico svarte kun fem minutter senere da et innlegg fant Nestor Araujo, som headet ballen mot lengste stolpe. Ballen traff midtstopperen på baksiden av hodet og fikk en bue som Russland-målvakt Igor Akinfejev ikke fant ut av før det var for sent.

Etter 52 minutter var Akinfejev i begivenhetenes sentrum igjen. Da en mexicansk klarering fra nærmest inne i eget felt var på vei mot Russlands 16-meter, der en russisk stopper var i duell med Hirving Lozano, valgte Akinfejev å rykke ut fra linjen for å forsøke å nå ballen før Lozano. Han endte opp med å karatesparke 21-åringen i brystet. Lozano fikk imidlertid hodet på ballen som dalte ned i det åpne målet.

Like etter fikk Jurij Zjirkov sitt annet gule kort etter at han plantet en albue i en Mexico-spiller.

Tapet gjør at Russland er ute av kontinentcupen etter at laget endte på tredjeplass i gruppe A. Mexico tok annenplassen og møter vinneren av gruppe B i semifinalen.

– Vi visste vi var nødt til å vinne, så vi prøvde alt vi kunne for å vippe det i vårt favør og vi maktet det, sa Russland-trener Stanislav Tsjertsjesov om Russlands lederscoring før han la til:

– Dessverre kan mål også bli sluppet inn. Jeg må gi skryt til spillerne mine, de gjorde alt de kunne i situasjonen.

Portugal ble gruppevinner etter 3-0-seieren mot New Zealand. Cristiano Ronaldo ga laget ledelsen på straffespark etter 33 minutter, mens Bernardo la på til 2-0 fem minutter senere.

André Silva økte til 3-0 i det 80. minutt. Scoringsballet ble avsluttet på overtida da Nani gjorde 4-0. Seieren gjør at Portugal endte på topp i gruppa på bedre målforskjell enn Mexico. Begge lagene endte på sju poeng.

(©NTB)

Publisert:
  1. Internasjonal fotball
  2. Russlands herrelandslag fotball
  3. Portugals herrelandslag fotball
  4. Mexicos herrelandslag fotball

Mest lest akkurat nå

  1. For 20 år siden fikk søskenparet fra Figgjo en idé. I dag er de med på å drive en milliardbutikk

  2. Vegvesenet varsler søksmål etter Ryfast-forsinkelsen

  3. Viking får bot etter Berntsen-exiten: - Vi mener dommen er feil

  4. Hun skal lede den helt nye domstolen i Sør-Rogaland

  5. Slik fikk nærbutikken på Høle ny giv under pandemien

  6. Lysbakken lover skattesjokk for de rike