Seriestarten i Tromsdalen sjokkerer: Slik omtales den i en av verdens største aviser

Flere meter høye snøskavler rundt TUIL Arena under serieåpningen fascinerer Daily Mail.

VINTERLIG: TUIL-spillerne feirer Anders Jenssens første scoring mot Åsane
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

«Snø-spøk! Det norske laget Tromsdalen åpner sesongen med en 6 meter høy mur av is rundt stadion» er tittelen på Daily Mails sak fra TUILs serieåpning i 1.-divisjon mot Åsane, som laget vant 2–0.

Den engelske storavisen har tidvis vært verdens aller største nettavis, med cirka 12 millioner besøkende hver dag. På de ferskeste rankinglistene er avisen tredje størst i verden, bak The New York Times og The Guardian.

De lar seg fascinere av de enorme snømengdene rundt TUIL Arena da «Dalingan» åpnet sesongen. På daværende tidspunkt var snødybden i Tromsø på rundt 100 centimeter, men etter at banen var ryddet til seriestart, var snøskavlene rundt banen betydelig høyere.

– Ekstremt snøfall i dagene før seriestart gjorde at banemennene hadde det ekstra travelt før kampen mot Åsane, skriver The Daily Mail.

Idrettsleder raser mot OL-utredning i Lillehammer: – Det er en del folk sørpå som mangler sosiale antenner

– Vi lever i pakt med naturen

TUIL-leder Roger Ness smiler over omtalen i den store nettavisen.

– Stilig! sier Ness når iTromsø gjør han klar på saken.

– Det er en kjempeartig sak. Vi lever i pakt med naturen her oppe, for oss er det ikke så forferdelig rart. Men både i nasjonal og global sfære er det helt absurd at man spiller fotballkamp med tre-fire meter høyde brøyteskavler rundt banen, erkjenner den mangeårige TUIL-lederen og tidligere spilleren.

Snødybde på rundt 100 centimeter er slett ikke unikt i «Nordens Paris».

– Snømengden i år er ikke ekstrem i seg selv. Det var akkurat det at vi fikk mye de siste par ukene før som gjorde det litt spesielt. Da var det konstant nedbør. Vi visste aldri hva som lå bak neste sving og fulgte med Yr, sier Ness - lettet for å få ha fått serieåpningen ut av veien.

Tvillingene skulle flytte hjem til Tromsø i juli. Nå håper de i stedet å spille i VM for Australia

Forveksling

Bare tre dager før seriestart måtte TUIL flytte treningen først fra TUIL Arena til Alfheim og så videre inn i Skarphallen på grunn av snøvær.

Avisen skriver videre at det var sparsomt med tilskuere (offisielt 350, journ.anm.) på de 3.000 setene - som er en liten overdrivelse for arenaen med totalkapasitet på knapt 2.000 tilskuerplasser.

På tampen av saken er Roger Ness avbildet med en spade midt på banen mens den ennå var snødekt, men avisen forveksler TUIL-lederen med fotografen av bildet, NRKs mangeårige sportsreporter Gunnar Grindstein.

Publisert: