Molde fikk lag med norsk trener i Champions League-trekning

Molde møter finske KuPS hjemme i 1. runde i Champions League-kvalifiseringen.

Molde knuste Start på onsdag. Om ikke lenge venter mesterligakvalifisering. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:

Det ble klart da kampene ble trukket i sveitsiske Nyon søndag formiddag.

Molde var seedet før trekningen. Det var ikke motstanderen KuPS Kuopio. Den finske klubben vant i fjor sitt første seriegull siden 1976.

Denne sesongen har KuPS den norske veteranen Arne Erlandsen som trener.

– Vi hadde selvfølgelig håpet på hjemmebane. Bortekamp blir tøft, og Molde er det laget vi mener er det beste av dem som var igjen. Vi hadde håpet på en bedre trekning og er innforstått med at det blir en tøff kamp. Vi skal gjøre vårt beste for å gå videre, sier Erlandsen til NTB.

  • SETT DENNE? Slo tilbake etter fiaskokampen: Molde herjet med Start

Arne Erlandsen tok Lillestrøm til cupgull i 2017. I dag trener han finske KuPS, som blir Moldes første motstander i Champions League-kvalifiseringen. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

Enkeltkamper

Vanligvis spiller lagene to kamper i hver kvalifiseringsrunde, både hjemme og borte, men på grunn av koronasituasjonen spilles det kun én kamp.

Oppgjøret mellom Molde og KuPS spilles på Aker stadion 18. eller 19. august.

Dersom Molde vinner over KuPS, må de fortsatt gjennom tre kvalifiseringsrunder til før de er i det lukrative gruppespillet i Champions League.

– Alle internasjonale kamper blir tøffe. Nå har vi to seriekamper før vi fokuserer på Molde. Vi tar en kamp av gangen. Dette blir det første utenlandske laget vi møter i år. Det blir en ny opplevelse for mange av våre spillere. Jeg ser på det som en utfordring, sier Arne Erlandsen

Topper tabellen

KuPS har spilt europaligakvalifisering de siste to årene. I 2018 ble det tap for FC København i første runde med 1-2 sammenlagt, før de i fjor tok seg til andre runde etter sammenlagtseier 3-1 over hviterussiske Vitebsk. I den andre runden sa det stopp mot polske Legia Warszawa med 0-1 sammenlagt.

Laget leder den finske eliteserien etter åtte kamper. Erlandsens menn har fire seire og fire uavgjorte. Mats Haakenstad er også i klubben. Forsvarsspilleren har kun spilt 45 minutter så langt denne sesongen.

«Norske» Djurgården, som har Aslak Fonn Witry, Fredrik Ulvestad, Per Kristian Bråtveit og Erland Tangvik i stallen, skal møte Tokmac Nguyens Ferencváros i Ungarn. Tidligere Stabæk- og Aalesund-spiller Franck Boli er også i den ungarske klubben.

Kristoffer Ajer og hans Celtic møter Reykjavik hjemme.

Publisert:
  1. Molde FK
  2. Champions League

Mest lest akkurat nå

  1. Viking FK har beklaget til Berntsen – styre­lederen vurderer å trekke seg

  2. Fugleinfluensa påvist på fugl i Nærbøparken

  3. Coop møter Coop i ny bydel som kan få flere innbyggere enn hele Bjerkreim eller Hjelmeland

  4. Fisker frastjålet hummer til 20.000 kroner: – Aldri opplevd før

  5. Verdensmesteren bor i en ombygget container. Tett på naturen for 500.000 kroner

  6. Gigant­broen på E39 vil gi en stor klima­gevinst, mener tilhen­gerne. Nå er et nytt regne­stykke klart