Spanske journalister: – Real Madrid forventer mer av Martin Ødegaard

Etter halvannet år i Spania øker kravene til Martin Ødegaard (17).

Martin Ødegaard, som her ler og tuller sammen med Isco i forkant av en seriekamp mot Levante i mars, blir trolig utlånt fra Real Madrid den kommende sesongen.
 • Fredrik Saltbones
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

I natt spilte Real Madrid sin siste oppkjøringskamp før Supercup-finalen mot Sevilla på Lerkendal tirsdag neste uke.

Martin Ødegaard fikk en halvtime på tampen av oppgjøret mot Bayern München på gigantiske Metlife stadium i New Jersey, og nordmannen var nest sist på ballen da Danilo satte fart og banket inn kampens eneste scoring elleve minutter før full tid.

Hva fremtiden bringer for den norske 17-åringen, er foreløpig ukjent. Men én ting virker å være sikkert ifølge de spanske Real Madrid-kjennerne Aftenposten har snakket med: Ødegaard blir lånt ut fra hovedstadsklubben den kommende sesongen.

– Jeg vet at Real Madrid ser etter en ny klubb for ham, sier Juan Castro, som jobber i sportsavisen Marca.

José Luis Sánchez, journalist hos TV-kanalen La Sexta, har fulgt Real Madrid tett i 15 år.

– Han må komme seg til en annen klubb, for i Real Madrid er det umulig for ham å få noe særlig spilletid. Han må utvikle seg videre, og for å gjøre det, må han spille førstelagsfotball, mener José Luis Sanchez i TV-kanalen La Sexta.– Ødegaard må spille for et bedre lag enn Castilla og i en bedre divisjon der gode fotballferdigheter er viktigere enn god fysikk. Han er ikke klar for førstelaget ennå, sier Alberto Piñero, som følger Real Madrid for Goal.com.

Ekspertene er uenige

Det er halvannet år siden den smått utrolige overgangen fra Strømsgodset til Real Madrid ble bekreftet. I mai 2015 fikk han A-lagsdebuten, 16 år og 158 dager gammel, men etter det har han ikke fått spilletid for stjernelaget i en gjeldende kamp.

I stedet har det blitt spill for Castilla på nivå tre. Reservelaget har to år på rad mislyktes i kampen om å rykke opp til nest øverste nivå.

 • Hvor bør Ødegaard spille neste sesong? Stem nederst i saken!

Ekspertene Aftenposten har snakket med, er litt uenige i om klubbledelsen er fornøyd med hvordan Ødegaard har utviklet seg.

– Ja, jeg tror Real Madrid er fornøyd med utviklingen hans. På nivå tre er det vanskelig å utvikle seg for en spiller som ham, men han har tilpasset seg spansk fotball på en veldig bra måte, og fysisk har han utviklet seg masse, sier José Luis Sanchez.

Her feirer Martin Ødegaard sammen med Danilo etter sistnevntes scoring mot Bayern München i New Jersey i natt, norsk tid.

– Han har ikke hatt den utviklingen klubbledelsen håpet på. Og det betyr ikke at han feiler i Real Madrid, for jeg vet at trenerne er fornøyde med ham. Men jeg er ganske sikker på at klubbledelsen trodde at han skulle utvikle seg i retning av å bli en førstelagsspiller litt raskere, sier Alberto Piñero.

– Forventer mer av ham

Én ting er de hvert fall enige om: Etter halvannet år i Spania begynner kravene å bli større – fra og med den kommende sesongen.

Alberto Piñero, Madrid-korrespondent for nettstedet goal.com. Her på Santiago Bernabéu.

– Det er vanskelig å utvikle seg på nivå tre for spillere som ham. Jeg vet at klubben er fornøyd med prestasjonene hans, men de forventer også mye mer av ham, for han er et stort talent. Klubben forventer mer den kommende sesongen, sier Juan Castro i Marca.Aftenposten har forsøkt å få en prat med Hans Erik Ødegaard om sønnens fremtidsplaner, men 42-åringen sier at de har bestemt seg for ”å ligge lavt” og at de derfor ikke vil kommentere noe som helst.

Tidligere i sommer hevdet AS at Ødegaard-leiren foretrekker en klubb i Tyskland, men ifølge Bild er tyske Bundesliga-klubber lunkne på grunn av Ødegaards lønn, som angivelig er på 12 millioner kroner i året.

Juan Castro synes det er vanskelig å spå hvor Ødegaard ender opp.

– Man ønsker aller helst å finne en passende klubb på nivå to i Spania, men det er ikke så lett å finne den riktige klubben for en så ung spiller. Man må finne en klubb der han får mye spilletid, sier Castro.

PS! Det er foreløpig uklart om Martin Ødegaard blir med Real Madrid-troppen til Trondheim, men det vil være overraskende om han får spilletid mot Sevilla.

Les også

 1. Ødegaard nest sist på kampens eneste mål da Real Madrid slo Bayern München

 2. Ødegaard fikk en halvtime på banen da Real Madrid tidvis herjet

Publisert:
 1. Internasjonal fotball
 2. Martin Ødegaard

Mest lest akkurat nå

 1. Innfører gult nivå på skolene i Stavanger

 2. Arrangerer digitalt julebord, hjelper likevel lokal restaurant

 3. Risa tapte anbud og mente vinneren skulle avvises

 4. Viking tar historisk grep - nå får også kvinnene lønn: - Veldig sterkt signal

 5. Politiet fant over 15 kilo amfetamin på to adresser i Stavanger

 6. Lønnen foreslås å øke med 45.000 kroner i en jafs. SV-lederen sier blankt nei. Ap går inn for lønnsfrys.