Tror Orry kan bli AaFKs neste klubblegende

Alt tyder på at Peter Orry Larsen i dag sikrer rekorden for antall spilte eliteseriekamper i AaFK-trøya.

I FLYTSONEN: Etter en tung serieåpning – der Peter Orry Larsen følte han fortjente mer spilletid enn han fikk – har det løsnet for både 26-åringen og AaFK den siste tiden. Nå forsikrer Orry Larsen om at han framover skal piske seg selv og lagkameratene videre i håp om å opprettholde den gode formen.
 • Eirik Nesset Hjelvik
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

I kveld er det en stolt Peter Orry Larsen som løper ut på Color Line stadion. Der setter han en sterk rekord flere AaFK-legender tror kan bli starten på noe enda større.

Får «Orry» spilletid i dag – som han nesten garantert får – vil han ha vært involvert i hele 175 eliteseriekamper for AaFKs del.

Les også

Aalesund vil forlenge med Dyrestam

Dermed vil han passere Tor Hogne Aarøy som stoppet på 175 eliteseriekamper for AaFK.

– Det er ikke noe jeg har jaktet på, men det er selvfølgelig stort for meg å passere store spillere som Tor Hogne, Trond (Fredriksen) og Amund (Skiri), sier Peter Orry Larsen.

Riktig nok viser Sunnmørspostens statistikker at Aarøy med sine 12.543 minutter har spilt rundt 800 flere minutter enn Orry Larsen, men rekorden blir uansett 26-åringens. Og det allerede i kveld.

– Nei, du, vi får se på det! Jeg tror jeg må innom Orry en tur i kveld for å skade ham litt, fleiper Tor Hogne Aarøy når han får vite at rekorden hans står i fare.

Aarøy fortsetter litt mer seriøst:

– Orry er en knakendes kjekk fyr som er vel unt den rekorden. Tallet mitt er uansett ikke så voldsomt høyt, så jeg visste at rekorden ganske kjapt ville bli slått. Da er det kjekt at Orry tar den, sier Aarøy.

– Ingen legende enda

Tallet til både Aarøy og Orry Larsen – 175 – er ikke voldsomt høyt siden AaFK er en relativt fersk klubb i eliteseriesammenheng.

Les også

Fredriksen og Fjørtoft kan bli permanent trenerløsning

Blant annet har Trond Fredriksen hele 495 kamper totalt for AaFK – 19 bak rekordholder Eivind Syversen.

Selv er Orry Larsen klar på at han foreløpig ikke er noen «Mr. AaFK».

– Det ville vært urettferdig overfor Trond, Amund og den gjengen der å bli kalt det så tidlig, sier Orry Larsen.

– Har du ambisjoner om å bli en AaFK-legende på sikt?

– Å bli legende i en slik klubb er jo noe alle vil. Samtidig har jeg selvfølgelig et personlig mål om å kanskje prøve noe annet enn AaFK før jeg gir meg med fotballen. Men man vet ikke hva framtiden bringer, sier Peter Orry Larsen.

Trond Fredriksen og Tor Hogne Aarøy er imidlertid ikke tvil om at Orry kan bli en ny AaFK-legende på sikt.

– Det kan han helt klart. Han er bare 26 år og har mange år foran seg. Samtidig er han en type som passer veldig fint inn i måten vi tenker på, sier Trond Fredriksen.

– Orry kan bli det, ja, men det kommer an på hva han selv vil videre. Som fotballspiller kan det jo hende at du blir så god at du må videre også – eller at du blir så dårlig at du må finne deg noe nytt å gjøre, sier Tor Hogne Aarøy.

Liker å ta ansvar

Selv om Orry Larsen bare er 26 år, er han uten tvil en av AaFKs mest rutinerte.

I årets stall er bare Michael Barrantes (31) over 30 år. De fleste er omtrent på samme alder, og i forrige runde var startelleverens snitt 24,7 år – sjuende yngst i Tippeligaen.

– Jeg føler ikke at vi er en gjeng unggutter som er utpå der, men det er litt uvant at vi mangler litt av de eldste karene. Så med tanke på at jeg er blant dem med flest år på baken, føler jeg jo for å ta litt ekstra ansvar, sier Peter Orry Larsen.

Han føler ikke at AaFK mangler ledertyper. Tvert imot tror han det er blitt en styrke for klubben at flesteparten av spillerne er omtrent i samme aldersgruppe.

– Jeg føler at vi er blitt en mer sammensveiset og likesinnet gjeng. Det tror jeg er positivt for gruppa. Jeg tror det på den måten er enklere å snu ting i motgang og at det er kjekkere i medgang, sier han.

Vil vekk fra bunnstriden

I det siste har Orry og AaFK hatt rikelig medgang.

Under Harald Aabrekk slet Orry Larsen stort sett benken. Nå er han inne på laget og har opplevd fire strake seiere.

I kveld går AaFK for en ny seier mot Sarpsborg 08. Orry Larsen håper AaFK med det kan ta et endelig farvel til bunnstriden.

– Personlig synes jeg at både klubben og det mannskapet vi har ikke har noe i bunnstriden å gjøre. Får vi ut potensialet vårt i fortsettelsen hører vi hjemme på øvre halvdel, sier Peter Orry Larsen.

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Peter Orry Larsen
 3. Aalesunds FK
 4. Sarpsborg 08

Eliteserien

SVUTMP
1Bodoe/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. I kveld kan snøen komme

 2. Nils Arne Eggen (80) er død

 3. Planlegger barnehage til 150 millioner ved Mosvatnet

 4. Ny fabrikksjef hos Nortura Forus

 5. 16 innlagte med korona på SUS

 6. I Sandnes har de allerede bygget stort. Der hagler lov­ordene