Spurs-kometen avgjorde derbyet: - Kommer aldri til å glemme det

Arsenal ledet over Tottenham, men så våknet Harry Kane.

Harry Kane jubler etter sitt mål lørdag.
 • Nicholas Bergh
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Harry Kane ble kalt «like ustoppelig som en orkan» etter at han scoret to mål i Tottenhams 5-3-seier over Chelsea i januar, men kanskje var det først lørdag 21-åringen for alvor spilte seg inn i Tottenham-supporternes hjerter.

For to mål mot erkerivalen Arsenal henger høyt.

De to nettkjenningene var også helt avgjørende i Nord-London-derbyet, for Arsenal hadde tatt ledelsen ved Mesut Özil før pause.

I andre omgang viste Kane hvor giftig han er, ved å først score utligningen og deretter vinnermålet. Begge scoringene var et resultat av smarte spissbevegelser innenfor sekstenmeteren.

— Det er utrolig. For en kamp. Det er nok en av de beste kampene vi har spilt denne sesongen, sier Harry Kane i et intervju vist på TV 2. Han fortalte også om hva som gikk gjennom hodet hans da han skled på gresset foran Tottenham-fansen etter 2-1-scoringen.

— Det er en følelse jeg nok aldri kommer til å glemme, sier Kane.

Hylles

Hyllesten til Kane kommer på løpende bånd i sosiale medier.

— Dersom Kane ikke er i den neste England-troppen, blir det opptøyer i gatene. Og jeg vil lede dem. På en fuc**** stor hest, skriver den engelske fotballskribenten Iain Macintosh på Twitter.

— Det er store ord, men Harry Kane er ikke langt unna å bli en komplett spiss, skriver fotballekspert Lars Tjærnås.

Tottenhams seier betyr slutten for Arsenals seiersrekke på fem kamper. Ikke nok med det - nå har Tottenham også passert erkerivalen på Premier League-tabellen.

Özil i form

Arsenal fikk mye skryt da de beseiret Manchester City etter en glimrende defensiv prestasjon i januar. Det kunne virke som at Arsène Wenger hadde ambisjoner om å gjente suksessformelen i derbyet lørdag.

Arsenal lot Tottenham dominere banespillet, men var til gjengjeld giftige på kontringer.

1-0-målet kom etter at Danny Welbeck satte fart på høyrekanten. Welbeck spilte perfekt inn til Olivier Giroud. Franskmannens avslutning var upresis, men den traff tilfeldigvis Mesut Özil, som rolig plasserte ballen i nettet.

Her scorer Harry Kane utligningsmålet.

— Özil har scoret i lokalderbyet mot Tottenham. Alle hans svakere kamper glemt på et sekund tipper jeg....og det med rette, skrev Jan Åge Fjørtoft på Twitter.Özil har nå scoret i de tre siste kampene, og er dermed for alvor i gang med å slå tilbake mot kritikerne. Før formtoppen de siste ukene hadde Özil stort sett enten vært skadet eller levert på et skuffende nivå denne sesongen.

Blant annet fikk Özil massiv kritikk for sin prestasjon i 0-2-tapet for Borussia Dortmund i Champions League. Den tyske fotballegenden Michael Ballack mente blant annet at Özil ikke hadde kampviljen til å reise seg i vanskelige perioder.

— En spiller med hans kvalitet bør reagere, men han har aldri vært den sterkeste når det kommer til å kjempe og kroppsspråk, sa Ballack i Sky Sports-studio etter det oppgjøret.

Kane, selvfølgelig

Kritikken mot Özil har ofte gått på midtbanespillerens manglende defensive bidrag. I første omgang var det imidlertid ikke venstresiden, der Özil spilte, som var problemet for Arsenal.

Hector Bellerín på høyrebacken slet nemlig stort med å begrense Tottenham-backen Danny Rose' innflytelse på kampen.

To ganger kom Rose til svært farlige skudd, uten at Tottenham fikk uttelling. Det var lenge en velkjent melodi i kampen. Tottenham skapte flere store muligheter, men det var først etter en snau time utligningen kom.

Og det var som skrevet i stjernene at det skulle bli Harry Kane som scoret. Kane har blitt den nye publikumsfavoritten på White Hart Lane denne sesongen, fordi han har blitt fostret opp i klubbens ungdomsakademi og fordi han har bøttet inn i høst.

Denne uken ble det imidlertid oppstyr da bilder av en åtte år gammel Kane i Arsenal-drakt dukket opp. Det viste seg at Kane hadde tilbragt tid i Arsenals ungdomsakademi tidligere i karrieren, men nå er det liten tvil om at Kane har gjort seg fortjent til statusen som ekte Tottenham-gutt.

Et nytt høydepunkt i 21-åringens kometkarriere kom altså lørdag, da han snudde kampen mot Arsenal.

Headet inn 2-1

Utligningen var Kanes 21. mål denne sesongen. Men han ga seg ikke der.

Med fire minutter igjen av ordinær tid dukket Kane opp igjen. Da Nabil Bentaleb svingte inn et praktfullt innlegg var Kane i perfekt posisjon. 21-åringen var iskald da han headet inn 2-1-målet.

— Jeg timet det bra, og det var spesielt å se den gå i nettet, sa Kane etter kampen.

Etter Kanes andre scoring klarte ikke Arsenal å svare. Tottenham hindret erkerivalene å komme til de store mulighetene, og hjemmeseieren var dermed et faktum.

Les også

 1. Slik forklarer Tottenham-gutten oppholdet hos erkerivalen

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Tottenham Hotspur FC
 4. Arsenal FC

Premier League

SVUTMP
1Chelsea86111631319
2Liverpool85302261618
3Manchester City85211631317
4Brighton & Hove Albion843185315
5Tottenham Hotspur8503912-315
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Sira Kvinas største magasin er mer enn halvert. Nå ses villreinens gamle trekkvei

 2. 68 Nortura-ansatte mister jobben på Forus: – En ned­slående beskjed

 3. Nå får du 1200 kroner for fire piggdekk i Stavanger

 4. – Aftenbladets forside er ikke avisen verdig

 5. Politiet etterforsker truck-ulykke

 6. Den draps­siktede fra Kongs­berg bodde i Stav­anger