Odd nærmer seg Rosenborg etter Vålerenga-tabbe

Vålerenga var helt på høyde med Odd da lagene startet høstsesongen. Men en VIF-tabbe fire minutter før pause gjorde at alle tre poengene havnet i Telemark.

Dag-Eilev Fagermo kunne juble mot Odd-fansen etter seier på Ullevaal.
 • Arne Hole
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

VÅLERENGA-ODD 0-1

VIF var bedre enn tabelltoeren i annen omgang, men til tross for innlegg etter innlegg, greide Odd å ri av og ta sin fjerde borteseier på rad mot Oslo-laget.

Allerede i det fjerde minutt kunne Bentley ha gitt Odd ledelsen, men tverrliggeren har hengt 2,44 over bakken i nokså mange år – og det ble litt for lavt for nigerianeren.

Bentley var i det hele tatt en voldsom trussel mot VIF de første 19 minuttene og hadde to gode skudd som begge ble reddet av VIF-keeper Robert Marcus Sandeberg.

Selv om Odd hadde ballen mest, greide Vålerenga å komme med bra trøkk på sine kontringer. I det 22. minutt var midtstopper Simon Larsen nær ved å nikke hjemmelaget i ledelsen, men Oliver Occean reddet med hodet på streken.

Gode VIF-muligheter

To minutter senere rotet Odds høyreback Steffen Hagen både seg og ballen bort, og Vålerenga var igjen nær en scoring, men det ble litt for mye pusling i feltet. Så ga Odd-keeper Sondre Rossbach en farlig retur, og et par tusen Klanen-medlemmer på tribunen øynet en snarlig ledelse.

Ledelsen kom, men det var Odd som tok den. VIFs Robert Lundstrøm dempet ballen inne i femmeteren, men mistet balansen. Rafik Zekhnini lot ikke gratismuligheten gå fra seg og pirket ballen enkelt i mål.

Moa tilbake

VIF kjørte hardt på i annen omgang for å få utligning, og Odd-boksen ble til tider pepret med innlegg. Men ingen av dem var presise nok mot et Odd-forsvar som har sluppet inn bare fire mål på bortebane hittil i sesongen.

VIF-fansen hadde håpet at Moas tilbakekomst skulle bringe litt nettsus, men etter tre måneders fravær trenger nok Vålerengas antatt beste spiss litt mer kamptrening. Han ble tatt av banen etter 76 minutter uten å ha vært veldig nær scoring.

Matchvinneren var feilplassert!

Rafik Zekhnini scoret altså kampens eneste mål, men måtte etterpå innrømme at han var feilplassert!

— Vi har jobbet mye med hvordan vi skal ligge i boksen. Jeg skulle egentlig ha vært foran backen, men jeg får vel ikke noe kjeft av Fagermo nå, sa unggutten etter kampen. Han innrømmet at scoringen ikke var av hans største prestasjoner.

— (Espen) Ruud slår som vanlig en bra innlegg. Backen fikk et feil touch, og da gikk jeg hundre prosent inn, forklarer Zekhnini, som ikke jublet etter scoringen.

— Jeg har aldri jublet for scoringer - helt siden jeg var liten. Er ikke den beste til å feire, innrømmer stortalentet, som forteller at det var klubber som var for å kikke på ham. Men kontrakten med Odd løper ikke ut før om halvannet år.

Slikt pleier å løse seg med litt uttak fra banken.

Tok innpå Rosenborg

Odd har pekt seg ut som RBKs kanskje største utfordrer til seriegullet i år. Etter at trønderne måtte greie seg med 0-0 i Bodø lørdag, kuttet oddrane forspranget til tre poeng.

Odd er solide i alle ledd, men imponerte ikke i annen omgang foran 6776 tilskuere på Ullevaal. Ikke en eneste gang var VIFs keeperdebutant Sandberg i trøbbel.

VIF startet høstsesongen tredje sist, men med en respektabel prestasjon mot tabelltoeren, og Moa tilbake i rekkene, kan det være håp om klatring på tabellen.

Nesten alle liker spenning

— En bra kamp av oss. Det er imponerende at Vålerenga skaper så lite mot oss. Vi tok vekk intensiteten i spillet deres. Dette var den tøffeste bortekampen vi hadde igjen, og jeg vet at Molde og Rosenborg venter, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

— Vi fikk også spart noen spillere før vi skal spille Europa-liga. Det er greit å ha litt bredde med det kampprogrammet vi får i juli. Greier vi ikke å komme videre i Europa-ligaen, trenger vi ikke så mye bredde. I slutten av juli skal jeg svare om vi er med i kampen om seriegullet. Alle unntatt Rosenborg synes vel at det er gøy med litt spenning? sier Fagermo, som synes det manglet 8000 tilskuere på Ullevaal.

— Vålerenga burde vært flaggskipet i Oslo og hatt 15.000 i snitt. De må vise til lokal forankring, men resultatene har selvfølgelig også litt å si, mener Fagermo.

Bunnstrid lokker ikke Oslo-folk.

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Odds BK
 3. Vålerenga Fotball

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Strømsgodset126242020020
5Bodø/Glimt115422214819
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. De første sekserne er allerede i boks: – Høy klasse!

 2. Sandnes-kvinne døde – mann i 20-årene siktet for uaktsom kjøring

 3. Webkamera: Det koker i Vågen

 4. Folkefesten er i gang

 5. Ungdommer hedret Marte (19) og Tor Martin (19) med bilkortesje: – De var så forelska

 6. Dame (49) tiltalt for å ha brukt lim på naboens elbillader