Mercedes-sjefen raser over at Ver­stappen ikke ble straffet: – Latter­lig!

Red Bull-ledelsen undrer seg over hvor Lewis Hamiltons ekstreme fart i Brasil kommer fra - mens Mercedes-sjef Toto Wolff mener det er latterlig at Max Verstappen ikke ble straffet i søndagens løp.

DUELLEN: Nå skiller det 14 poeng i Max Verstappens favør i gull-kampen mot Lewis Hamilton (t.v.).
  • Ole Kristian Strøm, VG
    Skriver om masse rart, for eksempel krigen i Ukraina, sjakk, Formel 1. Hovedfag økonomi NMBU. Studier i russisk og statsvitenskap Moskvas statsuniversitet. Studier i tysk ved Göthe-instituttet i Berlin. Hobbybonde.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Etter Lewis Hamiltons mirakuløse opphenting og seier i Brasil, noe som betyr at Verstappen nå har bare 14 poengs ledelse i VM-sammendraget, er sinnene i kok hos de store teamene, Mercedes og Red Bull.

La oss først ta Mercedes:

De er rasende etter at hendelsen mellom Verstappen og Hamilton i sving fire ble vurdert av juryen som en «racing incident» - altså noe som skjer - og dermed ikke ble bestraffet.

Det skjedde på den 48. runden da Hamilton skulle prøve å kjøre forbi Max Vestappen i kampen om seieren, men nederlenderen svarte - og begge førerne endte langt utenfor selve banen (men et sted der det var mulig å komme seg inn på banen igjen).

– Latterlig, mente Mercedes-sjef Wolff om avgjørelsen om at Verstappen ikke skulle få noen straff, gjengitt av motorsporttotal.com.

– Jeg har alltid vært veldig diplomatisk i måten jeg diskuterer ting på. Men i dag tok diplomatiet slutt, fortsatte Toto Wolff.

Mercedes valgte å gi Lewis Hamilton en ny motorkomponent til denne løpshelgen. Derfor ble han flyttet fem plasser ned på startplaten i søndagens Grand Prix-løp. Hamilton vant fredagens kvalifisering til sprintløpet, men som følge av et regelbrudd på en vinge på bilen, ble han flyttet bakerst i starten på sprintløpet. Han kjørte seg opp til 5. plass i løpet av de få rundene. Verstappen fikk en bot på en halv million kroner for å ha berørt Hamiltons bil i parc ferme-området etter fredagens kvalifisering.

Les også

Elleville Hamilton holder liv i VM-håpet etter utrolig opphenting

– Vi visste at vi hadde en straff på fem plasser, det er greit. Så ble han disket etter kvalet, mens Max glatt kunne gå omkring og skru på bilen. Deretter det verste av alt - ingen straff for å presse ut Lewis i løpet, sier Toto Wolff til tyske Sky.

– Hele helgen kastet de ting mot hodene våre, men til slutt vant vi med den ene bilen og ble nummer tre med den andre, sier Mercedes-sjefen - og mener at det var «pinlig» av løpsledelsen av de ikke straffet Verstappen.

Les også

Lewis Hamilton klatret 15 plasser - men ny straff venter søndag

Han truer med et etterspill:

– Vi kommer til å analysere alt de nærmeste dagene. Vi kan ikke la dette gå. De tar ubegripelige beslutninger. Ett sted går grensen.

Så Red Bull:

Sjefene i Red Bull ble overrasket over Hamiltons fart denne helgen - etter at han hadde blitt parkert av Verstappen forrige helg. Men de kommer ikke til å levere inn noen protest

– Vi har ikke alle fakta, sier den mektige og frittalende Red Bull-rådgiveren Helmut Marko til Sky.

– Det er det aller siste presset vi har. Først forsøker vi å ta det opp med FIA og bare bytte de delene som vi tror kan være ukorrekte. Men vi har ikke den fakta som trengs.

Les også

Lewis Hamilton diskvalifisert fra kvalifiseringen

Stallsjefen Christian Horner er på samme linje:

– Vi kommer ikke til å protestere, men vi må forstå hvor farten kommer fra, sier han til Sky.

– Da han (Hamilton) kjører forbi Max, er han 30 km/t raskere - og vi må forstå hvorfor.

Red Bull-sjef Horner forsvarer samtidig Verstappen i hendelsen i sving nummer fire:

– Det var bare tøff racing, og juryen tok den rette beslutningen. De kjører om VM-tittelen, og da er det selvfølgelig hardt, men jeg syntes det var «fair». Det var ingen som fikk fordel av det, og det var heller ingen kontakt.

Også Verstappen selv brukte ordet «fair» om det som skjedde:

– Jeg var selvfølgelig glad da løpsledelsen bestemte at vi bare kunne kjøre videre.

PS: Verstappen har nå 332,5 poeng i VM-sammendraget. Lewis Hamilton har 318,5. Hold pusten videre!

Publisert: