Diskerud mener Høgmo burde tatt ut denne spissen. Ekspertene er ikke like overbevist.

— Han er veldig lik både Diomande og King, sier Jesper Mathisen.

Ola Kamara scorer på bestilling for Columbus Crew, men er ikke funnet god nok for en plass i den norske landslagstroppen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Ola Kamara med 16 mål og underbare assist på en halv sesong i MLS! Veldig rart at ikke Høgmo eller pressen i Norge vil ha han med i troppen.

Det skriver tidligere Stabæk- og Rosenborg-spiller Mikkel Diskerud på Twitter.

Diskerud tjener nå til livets opphold i New York City F.C, hvor han spiller sammen med blant andre Andrea Pirlo og David Villa.

Les også

NRK: Norske juniorer uten astma ble medisinert i VM

— Atskillig bedre form enn andre norske spisser

Men der Diskerud har slitt litt med spilletiden den siste tiden, er det en annen nordmann som imponerer i den amerikanske fotballigaen. Ola Kamara står denne sesongen bokført med 15 mål på 25 kamper i MLS for Columbus Crew.

Så stor er suksessen i MLS at han nå er nominert til årets nykommer i ligaen.

— Han har imponert i USA, så at Kamara kunne vært et navn i en slik tropp, det er klart. Han har vist at han er atskillig bedre form enn flere av de andre norske spissene, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

For da Per-Mathias Høgmo tok ut landslagstroppen som skal møte Tsjekkia neste helg til viktig VM-kvalifiseringskamp, var ikke Kamara å se på lista. Av spissalternativer er det Joshua King, Adama Diomande og Alexander Søderlund som skal kjempe om plassen.

Les også

Mjelde ferdig i Fredrikstad etter 11 kamper

— King det soleklare førstevalget

Mathisen er dog ikke i tvil om hvem som er førstevalget:

Fotballeekspert og tidligere Start-spiller Jesper Mathisen.

— Joshua King er det soleklare førstevalget på topp. Dermed er det kanskje ikke vits å reise så langt bare for å sitte på benken. Han hadde helt klart forsvart en plass i troppen, men han er ikke bedre enn King, sier Mathisen.Ser man på Ola Kamaras målsnitt opp mot de tre spissene som er i troppen, ser det slik ut:

  • Joshua King har to mål på 668 spilte minutter for Bournemouth i Premier League denne sesongen.
  • Adama Diomande har ett mål på 510 spilte minutter for Hull i Premier League denne sesongen
  • Alexander Søderlund har ett mål på 264 spilte minutter for Saint Etienne i Ligue 1 denne sesongen.
  • Ola Kamara har 16 mål på 1859 spilte minutter for Columbus Crew i MLS denne sesongen

Men ekspertene vi har snakket med mener Kamara lider under å være en for lik spillertype som spissene som allerede er i troppen.

Les også

Forren tilbake i troppen etter kritikken: - Vi er mannfolk nok til å legge dette bak oss

(for abonnenter)

— Greit at han ikke er med

— Høgmo må se på hvilke spisstyper han har. Kamara er veldig lik både Diomande og King. Du kan argumentere med at Søderlund har spilt lite, men han er en helt annen spillertype enn de andre, og som kan komme til nytte om man skal forandre kampbilde. Høgmo må tenke på at han skal ha en tropp med forskjellige typer, mener Mathisen.

Fotballekspert Lars Tjernås er ikke like sikker som Mix Diskerud om at Kamara burde vært i troppen.

— Jeg har sett et par av kampene til Kamara der borte. Han har prestert godt og scorer mål. Likevel mener jeg det er greit at han ikke er med, og at de som er tatt ut er det, forteller Tjærnås.

Han er enig med Mathisen i argumentet om like spillertyper.

— Kamara har en del av de samme styrkene som førstevalgene. Skal en ta ut en spiss som et alternativ er det bedre å ta ut en med helt andre egenskaper og ferdigheter, eksempelvis en veldig stor og sterk targetspiss, sier Tjærnås.

Publisert: