Norsk seier i utrolig spurt-drama

Det måtte målfoto til for å kåre en vinner.

Jørgen Graabak gikk et meget godt langrenn og vant søndagens verdenscuprenn i kombinert. Det måtte målfoto til for å skille ham og Akito Watabe (t.v.).
  • even.lubeck@ntb.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Jørgen Graabak havnet i klinsj med landslagskollega Magnus Krog lørdag, men slo tilbake med seier i søndagens verdenscuprenn i Lahti.

Japaneren Akito Watabe ble dømt bak etter fotofinish. Dagen før var det Graabak som tapte etter målfoto mot finnene i lagsprinten.

Da kom Graabak på Norges 1.-lag først inn på oppløpet sammen med kamerat og landslagskollega Magnus Krog.

Det endte med at Graabak ble tatt på inner'n og at Krog falt.

Etterpå mente Graabak at det var Krog som hadde dummet seg ut. Han mente at han skiftet felt ureglementært og ødela for norsk dobbeltseier.

Søndag låt det annerledes fra Graabak. De to norske duellantene fikk fort skværet opp.

– Det var god stemning under middagen i går kveld. Det var jeg som var idioten. Jeg var litt «het», det må innrømmes. Det var han som hadde retten på sin side. Han presset utover, men det har han også lov til. Det er ikke noe feil med det, sa Graabak.

Les også

På fjerde forsøk skal det skje for Graabak: – Jeg har noe uoppgjort i VM

Les også

Granåsen fikk langrenns-NM i 2021

VISER VM-FORM: Jørgen Graabak tok sin andre seier for sesongen.

Irritert

Graabak forklarer hvorfor det kokte over for ham.

– Jeg er nasjonalistisk og synes at det var veldig irriterende at det ikke skulle bli seier i Finland da vi kom to norske lag først inn mot oppløpet. Der var skikkelig unødvendig å slippe han finnen foran. Det skulle ikke ha skjedd, men det var altså mest min egen feil, sa trønderen.

Som alle idrettsutøvere vil naturlig nok også Jørgen Graabak komme først over mållinjen. Noe annet ville ha vært merkelig.

– Det vil vi alle, og det går en kule varmt, men det var altså jeg som sa dumme ting i etterkant. Idrett er følelser, og da bobler det over innimellom. Slik er det bare, sa Graabak.

Tungt

Graabaks seier betyr at han har vært på pallen i de fire siste rennene i Lahti.

– Jeg hadde egentlig en tung dag. Jeg fightet hele veien for å ta igjen de sekundene, og etter fem kilometer slet jeg og det var langt opp. Men det var artig å komme opp til slutt. Jeg var stiv mot slutten. Det hadde vært veldig ergerlig om vi hadde rotet det bort igjen. Det var skikkelig kult at jeg klarte det, for Akito Watabe er en bra spurter. Du skal ikke kimse av det.

Mandag drar Graabak på hytta til landslagskollega Espen Bjørnstad.

– Den ligger på Nerskogen i Oppdal og er på samme høyde som i Seefeld. Vi blir der til torsdag. Deretter venter det hopping i tre dager i Trondheim før avreise til Seefeld og VM mandag 18. februar, sa Graabak.

(©NTB)

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Dei sat i baksetet då foreldra døydde

  2. Familien prøvde å overtale kvinnen til å ta vaksinen. Men hun sto på sitt

  3. Kulturlivet er ikkje stengt. Men lørdag kveld var det heilt tomt

  4. Førstemann til mølla-prinsippet skaper både sinne og tårer for skuffede badegjester

  5. Norge imponerer mot Spania – har skaffet seg en luke

  6. Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun er koronasmittet