Zucca hylles av lagkapteinen: - Den påvirkningen han har på laget er utrolig

Mats Zuccarello scoret to mål natt til søndag. Nå hylles han av medspillerne.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Kampen endte 3–1 til Rangers, etter at de først lå under 0–1.

–Det er selvfølgelig stort å få score på hjemmebane og på det viset der. All ære til gutta som jobber, og jeg får æren av å avslutte, sier Zuccarello.

Les også

Norske spillkunder risikerer å miste pengene sine mandag

Mats Zuccarello sitt første mål i lørdagens kamp mot Montreal Canadiens, der han utlignet noen minutter ut i andre periode.

Det var første gang i karrieren at nordmannen kunne notere seg to mål i en sluttspillkamp.

Dermed er snuoperasjonen komplett. Rangers lå under 2–1 i kamper, men vant tre på rad for å sikre avansement.

–Vi var «underdogs» ifølge alle, så det var deilig det. Vi skulle tape på seks kamper og nå vant vi på seks, sier Zuccarello.

Zuccarello hylles nå for innsatsen sin. Lagkamerat Ryan McDonagh sa følgende til NHL.com etter kampen i natt:

– Det er utrolig hvilken påvirkning han har på dette laget.

Han beskriver «Zucca» som en lederskikkelse i Rangers-garderoben. Ifølge NHL.com blir Zuccarello ofte inkludert i pratene med kaptein McDonagh og keeperveteran Henrik Lundqvist.

– Dere i media ser det på isen, men det handler om det han gjør i garderoben. Han er en mentor for mange av våre unge forwards, med måten han spiller på - og størrelsen og ferdighetene hans. Han er ikke redd for noen. Det er flott å se at han blir belønnet for det, sa McDonagh.

En annen lagkamerat, Rick Nash, slutter seg til hyllesten:

– Dette året har Mats forandret seg fra en vanlig spiller til en av de fremste lederne i laget, og det viste han i dag. Han er en av våre fremste spillere, sier Nash ifølge NHL.com

Jesper Fast, Zuccas 25 år gamle lagkamerat fra Sverige, sier nordmannen alltid går foran som et godt eksempel.

– Han er en strålende fyr, og en som er veldig lett å like. Mange av guttene lytter når han snakker, sier Fast.

Les også

Zucca vil avgjøre foran hjemmefansen: – Hva enn vi har gjort til nå betyr ingenting

Mats Zuccarello sikrer seieren for hjemmelaget sitt i New York og dermed er Rangers videre til kvartfinale i NHL-sluttspillet.

Power play

Det var bortelaget som åpnet best i Madison Square Garden. Aleksej Jemelin ga Montreal ledelsen sju minutter ut i første periode. Zuccarello utlignet før det var spilt tre minutter i andre periode. 10 minutter senere sørget han for mål igjen. Canadiens tok ut keeperen i siste minutt for å bedre sjansen for en utligning, men i stedet var det Derek Stepan som fastsatte sluttresultatet til 3–1 med 16 sekunder igjen å spille.

Rangers hadde ikke scoret i overtallsspill mot Montreal selv om de hadde fått 14 forsøk i de fem foregående kampene. På det 15. forsøket ble det endelig scoring, og det var Zuccarello som fikk lirket pucken inn bak Carey Price.

–Det var på tampen, men som jeg har sagt før, hvis vi vinner matcher og ikke scorer i power play så tar jeg heller det, sier Zuccarello.

Les også

John Arne Riise gjør comeback – i norsk 4.-divisjonsklubb

New York Rangers' Mats Zuccarello feirer to mål i andre periode lørdag.

Neste runde

Med tapet blir det en tidlig sommerferie og VM-spill for norske Andreas Martinsen hos Montreal Canadiens. Martinsen fikk spille de to første sluttspillkampene i Montreal, men ble vraket i de fire siste kampene.

Rangers på sin side kan ta noen fridager mens de venter på sin neste motstander. Det blir enten Boston Bruins eller Ottawa Senators. Men Zuccarello sier han ikke har noen favorittmotstander.

–De er like gode lag begge to og de er tøffe å spille mot begge to. Det får vi ta når den tid kommer, sier Zuccarello.

Publisert: