Sats-medlemmer ber om at Johaug utestenges, men Bjørn Maaseide gjør et unntak: - Det går an å være medmenneskelig

– Vi tar sterk avstand fra doping, men i hennes tilfelle er det en helt unik situasjon, der vi velger å gjøre et unntak.

Therese Johaug får fortsatt trene hos Sats Elixia. Leder for treningssenterkjeden Bjørn Maaseide gjør et unntak for henne.
 • Siv Helen Kvalvåg
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Vi må vise at det å være medmenneskelig i situasjonen hun har havnet i, er det viktigste. Det teller mer enn internasjonale og nasjonale regler i toppidretten, sier Maaseide til Dagbladet.

Treningssenterkjeden Sats Elixia er en del av Rent Senter-programmet, en samarbeidsavtale med Antidoping Norge om dopingfrie treningssentre. Bjørn Maaseide inngikk denne avtalen i 2002, som den første i Norge.

Les også

«Blir det neste at noen spytter på Johaug?»

I TV 2s dokumentar om Johaug, der et TV-team følger Johaug i tiden etter hun testet positivt, vises det scener der Johaug trener på Sats Elixia. Dette har ifølge Dagbladet fått flere medlemmer til å reagere. De mener hun bør stenges ute, slik alle andre som blir tatt i doping blir.

– Vi tar sterk avstand fra doping, men i hennes tilfelle er det en helt unik situasjon, der vi velger å gjøre et unntak, kommenterer Maaseide til Dagbladet.

Kim Eilertsen, prosjektansvarlig for Rent Senter-programmet, forklarer reglene: Hvis det avlegges en positiv prøve, vil medlemmet få et varsel om utestengelse. Han understreker imidlertid at dopinglista er mer omfattende i idretten på enkelte punkter, treningssentrene forholder seg til sine egne regler.

– De har et regelverk som tillater at den vanlige mannen på gata skal kunne få medisinsk behandling, sier Eilertsen til Dagbladet.

Les også

 1. CAS tror på Johaug-avklaring innen fem måneder

 2. Bjørgen vil ikke prate med Johaug om VM-suksessen

 3. Sundby om hva som venter Johaug i CAS: - Du sitter der og føler at du har begått et drap

Publisert:
 1. Bjørn Maaseide
 2. Therese Johaug
 3. Doping

Mest lest akkurat nå

 1. De fleste ungene ble skremt og sprang bort, men fire ble med den fremmede mannen

 2. Ny direkterute fra Sola

 3. Cruise-film fra Stavanger skal ut i hele verden

 4. Vinden skaper trøbbel – ferjer ble omdirigert til Hanasand

 5. Gladmelding til Bryne-fansen: – En av de beste i ligaen

 6. Spotify fjerner Neil Youngs musikk