Dette tror ekspertene om Champions League-semiene: – Når det laget angriper, er det som et 100-meterfelt i en OL-finale

– Det er nesten som sjakk, du kan ikke gjøre feil på dette nivået.

Gianluigi Buffon og Juventus møter Danijel Subasics Monaco onsdag. Antoine Griezmann møter Marcelo i kveld.
 • Øystein Jorem
  Journalist Adresseavisen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Tirsdag og onsdag smeller det for alvor i europeisk fotball. Da spilles de første semifinalekampene i Champions League, og uken etterpå får vi vite hvem som spiller i finalen i Cardiff i begynnelsen av juni.

Det eneste som er sikkert, er at det blir et spansk lag i finalen. Trekningene av semifinalene ga et helspansk oppgjør. Byrivalene Atlético Madrid og Real Madrid møtes på Santiago Bernabéu tirsdag.

Les også

Håndbevegelsene under Champions League-trekningen er blitt en snakkis i Spania: – Mistenkelig

Real Madrid er for øyeblikket i førersetet for gullet i La Liga. De har like mange poeng som Barcelona, men har en kamp til gode på katalanerne. De hvite anført av Cristiano Ronaldo har fire kamper igjen av sesongen. Atletico har ingen sjanse på de to øverste plassene, og må bare sørge for at ingen stjeler tredjeplassen fra dem.

Ekspertene tror Cristiano Ronaldo får sjansen til å feire finaleplass om litt over en uke.

Dette tror ekspertene om det spanske toppmøtet:

Lars Tjærnås: – Jeg tror Real vinner. De har for vane å gjøre det mot Atlético i CL, og nå har også Atlético noen tunge fravær på nøkkelspillere. Real har så veldig mange ulike måter å vinne fotballkamper på. De er tilnærmet et komplett lag, selv om de har vist svakhetstegn gjennom sesongen, de også.

Les også

Neymar oppløst i tårer da Barcelona ble sendt ut av Champions League

Roar Stokke: – Selv om Atletico har Griezmann og Ñiguez, så mener jeg at Real Madrid har et bedre toppnivå. Det kommer til å bli jevnt over to fotballkamper, men til syvende og sist mener jeg Real er små favoritter. Men det er ikke mer enn 55–45. Jeg tror det blir som i de foregående finalene. Over 180 minutter har Real flere matchvinnere, de har større bredde på troppen, og de har flere toppspillere.

– Men jeg tar med alle mulige forbehold. Griezmann er en notorisk måltyv, og Atletico er som Juventus, utrolig vanskelig å bryte ned defensivt. Alle er imponert over forsvarsverket til Diego Simeone, men på topp er Real Madrid bedre enn Atletico, som er prisgitt at Griezmann scorer.

– Man skal ikke underkjenne at Real Madrid kan denne cupen bedre enn noen andre. Når det drar seg til, og de kan vinne, så pleier de å vinne. Jeg tror den vinnerkulturen gagner de i semifinalen.

Antoine Griezmann og Atlético Madrid fikk kort reisevei, men må kanskje reise hjem med tap uansett.
Les også

Real Madrid unngikk Juventus i semifinalen

Jan Åge Fjørtoft:

– Først og fremst er jeg glad for at de møtes i semifinalen. Jeg synes det skal være lag fra to land i finalen. Jeg synes kampen er veldig åpen, og tror at det blir like knapt som det var da de møttes i 2015. Det blir vel frem og tilbake, og så avgjør Ramos på slutten, er det ikke slik det pleier å være?

– Det blir utrolig spennende, det er to lag som kjenner hverandre ut og inn, og i den type kamper kan du bare gjør en feil, og så er det andre laget gode nok til å utnytte det. Det er nesten som sjakk, du kan ikke gjøre feil, for da utnytter motstanderen det.

– Det er fantastiske fotballspillere på begge lag, så vi har en fantastisk kamp i vente. Men det er ikke tilfeldig at Real Madrid alltid avgjør mot slutten. Det er en egenskap Zidane har fått inn i det laget, så jeg tror det er fordel Real Madrid. De har matchvinnere foran på banen og matchvinnere bakover.

Les også

Juventus-legenden hadde vært i VM før Monacos stjerneskudd ble født. Onsdag møtes de i Champions League.

Outsidermøtet

I den andre kampen møtes Juventus, som har stålkontroll på seriegullet i Serie A. Fire kamper før slutt leder de med ni poeng på Roma, så med en seier mot byrival Torino i helgen har Roma bare en teoretisk mulighet til å ta dem igjen.

I Frankrike har Monaco en gyllen mulighet til å ta sitt første ligagull siden 2000. Paris Saint-Germain har vunnet de fire siste årene, men ligger nå tre poeng bak laget fra det lille fyrstedømmet, som også har en kamp mindre spilt.

Kylian Mbappe-Lottin har vært en åpenbaring denne sesongen. Men kampen mot Juventus-forsvaret kan bli tøff.
Les også

Supertalentet scoret igjen da Monaco enkelt avanserte mot Dortmund

Dette tror ekspertene om oppgjøret mellom Juventus og Monaco:

Lars Tjærnås: - Jeg tror Juventus vinner. Stikkordene er soliditet og rutine. Jeg syns Monaco har vært det kanskje aller morsomste laget å se på i hele turneringen, og de er definitivt kapable til å straffe Juventus på kontringer. Men Juventus er flinke til aldri å la seg ta i ubalanse, og har fysikken og organiseringen til å ta brodden av Monacos sterke sider.

Roar Stokke: – De motbeviser de trenerne som mislykkes i Champions League og sier at denne turneringen handler om erfaring. Monaco har nesten byttet ut hele laget de siste to årene. Så de har kommet til semifinalen med et helt nytt og ungt mannskap.

– Det samme gjelder for Juventus. Den midtbanen mange mente var uerstattelig, med Vidal, Pirlo og Pogba som spilte finalen mot Barcelona. Allegri har gjort en fantastisk jobb med å bygge opp et lag som feide over Barcelona i kvartfinalen.

– Det er to forskjellige fotballkulturer som møtes i denne kampen. Du har Monaco som spiller feiende, frisk offensiv fotball, og så har du Juventus som spiller kontrollert og styrer kampene.

– Jeg tror også at Juventus er det laget som er mest desperat etter å vinne. De har tapt fire av de fem finalene de har deltatt i. Juventus er en gigant, og jeg holdt tidlig laget som en av outsiderne til å komme til finalen.

– Hvem som vinner er kjempevanskelig å si. Men fordi Juventus har erfaringen og har det forsvarsspillet. Monaco glipper av og til i forsvar, så jeg holder Juventus som knapp favoritt. Men det er nok 45–55 der også, så jeg blir ikke overrasket om Monaco slår ut i blomst og kommer til finalen.

Gianluigi Buffon var over 20 år da Monacos Mbappe var født. Nå har superveteranen til Juventus sjansen på CL-seier.
Les også

Juventus nærmer seg nytt seriegull etter storseier

Jan Åge Fjørtoft:

– Dette er en kamp med mange poenger. Buffon var vel over 20 år da Mbappe ble født. Monaco er et fantastisk lag som kanskje har vært en av de store overraskelsene på den måten at de har vist at fotballen i Europa er i utvikling.

– Jeg sa det under kvartfinalen mot Dortmund at når det laget angriper, er det som et 100-meterfelt i en OL-finale, de kommer i 100 hele tiden. Så har de en type som Falcao som balanserer hele laget. De har et stødig forsvar, selv om det ikke er i verdensklasse, men når du plager motstanderen så mye, begrenser det hvor mye de kan utnytte det.

– Når det er sagt, tror jeg det er fordel Juventus i den kampen. Jeg så at et Dortmund-lag som ikke var helt i toppform kunne utfordre Monaco, og det tror jeg også Juventus kan gjøre.

Publisert:
 1. AS Monaco
 2. Atlético Madrid
 3. Real Madrid CF
 4. Juventus FC
 5. Champions League

Mest lest akkurat nå

 1. Kun to elever igjen i klasserommet - resten er hjemme med korona

 2. Fascinerande dokumentar om verdas vakraste gut

 3. Bensinprisen over 20 kroner i Stavanger

 4. Koronapasient i 50-årene døde på SUS

 5. Tor-Erlend (35) selger våt ved rett fra kløyvemaskinen: - Folk sikrer seg ved til neste vinter

 6. Vil ha bom mot russ og sextrafikk på landets lengste sandstrand