Sandnes tapte og rykket ned

Sandnes tapte mot Kolstad og kan ikke ta igjen lagene foran på tabellen. Men trener Dalibor Sedjak synes likevel spillerne går ned med hevet hode.

André Ellertsen og Sandnes rykket ned etter tapet mot Kolstad.
  • Svein Hagen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Kolstad – Sandnes 24–19

Sandnes hadde en teoretisk mulighet til å holde seg i eliteserien, men den glapp i kveldens kamp i Husebyhallen. De ble hengende etter helt fra start og klarte aldri å få skikkelig kontakt med hjemmelaget. Dermed ligger Sandnes seks poeng bak Bodø tre kamper før slutt, men innbyrdes oppgjør tilsier at Sandnes ikke kan gå forbi dem på tabellen.

– Vi ble liggende bakpå helt fra start i denne kampen, og selv om vi gjør en bra forsvarskamp og slipper inn mindre enn 25 mål for første gang på veldig lenge, så hjelper det lite når det kladder slik framover på banen som det gjorde i denne kampen, understreker trener Dalibor Sedjak.

Han måtte bare innse etter kampen at dette var spikeren i kisten for Sandnes sitt vedkommende. Neste sesong blir det igjen 1. divisjon, uavhengig av resultatene i de tre siste serierundene.

Les også

Sandnes-sjefen: – Foreldrene skjønner ikke alltid ungenes beste

Hadde en utrolig god start

Sandnes hadde en fantastisk start på sesongen hvor de sikret seg fire seire ganske tidlig i serien. Etter den gode åpningen har pilen bare pekt nedover sportslig sett.

– Vi fikk en kanonstart på vårt spill i denne divisjonen, og mye gikk vår vei innledningsvis. Men etter hvert har det kladdet skikkelig for oss. Noe som helt klart skyldes mangel på erfaring og kvalitet på dette nivået. Sesongen har i alle fall vært lærerik for oss, sier han.

Les også

Hallam imponerte for Viking: – Han har et enormt fotballhode

Vil avslutte med stil

Han er klar på at spillerne ønsker å stå fram skikkelig i de tre neste kampene, og allerede neste onsdag venter ØIF Arendal på hjemmebane.

– Det er ingen tvil om at vi ønsker å avslutte sesongen med stil. Vi står med åtte poeng nå, og det hadde ikke vært meg eller spillerne i mot å stå igjen med et par poeng til. Det er jo også lettere for både oss som driver med det sportslige og resten av klubben og avslutte sesongen på en positiv måte, forklarer en litt skuffet Dalibor Sedjak.

Kampfakta

KOLSTAD - SANDNES 24–19

Pause: 12–7

Husebyhallen, 754 tilskuere

Dommere: Jo Arne Johannesen og Tom Larsen

Utvisninger: Kolstad: Ingen, Sandnes 1x2 min.

Toppscorer Kolstad: Ronald Putans 7

Sandnes: Ole-Andre Lerang, Simen Murvold Stava - Lars Sigve Hamre 3, Morten Linder, Eirik Hiim Torjusen, William Aar 1, Martin Hare 2, Abel Nagy 2, Fredrik Aksland, Eivind Erland Gade, Simen Sagli 4, André Ellertsen 5, Tord Haugseng 2.

Publisert:
  1. Håndball
  2. Sandnes

Mest lest akkurat nå

  1. Syklist påkjørt i Stavanger

  2. Kommunen krever sjarken fjernet – kan koste eieren flere hundre tusen

  3. Flere unge kan ikke lenger bruke en vanlig datamaskin: – Holder ikke med et kurs

  4. Før var strømprisene lavest i Sør-Norge. Så skjedde det noe

  5. Bendi fra Sandnes skal til Bocuse d'Or: – Når jeg først har sagt at jeg skal gjøre noe, gjør jeg det

  6. Ryfast: Stenges to ganger i døgnet i 10 dager