Japansk seier i Holmenkollen: Pallen glapp for Schmid etter spurtoppgjør

Jarl Magnus Riiber gikk ut i tet, men ble parkert.

Akito Watabe (i midten) vant i Holmenkollen.
  • Klaus Børringbo
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Jarl Magnus Riiber gikk ut i tet, men hang ikke med da Akito Watabe satte på turboen. Japaneren tok sin fjerde kombinerttriumf i Holmenkollen lørdag.

Utover i langrennsdelen forsvant spenningen om hvem som kom til å stikke av med seieren. Watabe tok seg forbi Riiber etter snaut fem kilometer, og så seg aldri tilbake.

Til slutt vant verdenscuplederen 15,5 sekunder foran tyske Fabian Riessle. Det ble en spurtduell mellom Mario Seidl og Schmid om den siste pallplassen, men østerrikeren var akkurat litt for sterk.

Jarl Magnus Riiber ledet etter hopprennet.

Schmid på fjerde var 20,4 sekunder bak Watabe i mål. Trønderen startet langrennet som nummer fem etter et hopp på 125,5 meter. Han gikk ut 48 sekunder bak ledende Riiber.

Les også

Legger opp: I dag fikk Mikko Kokslien en spesiell avskjedshilsen

Skuffet

Foran langrennet hadde Riiber et forsprang på 28 sekunder på Watabe. Den luken skaffet han seg med et kjempesvev på 132 meter, men som ventet ble Oslo-gutten tatt igjen i sporet. Riiber fikk det tungt den siste halvdelen av 10-kilometeren, og 20-åringen endte til slutt på femteplass. Han var 25,6 sekunder bak vinnertiden.

– Dette var skuffende og fryktelig tungt. Jeg måtte slippe ham (Watabe) nedover, og jeg klarte aldri å hente meg ordentlig inn. Det gikk bare tregt. Dette var skuffende på hjemmebane, sa Riiber til NRK.

Det er fjerde gang Watabe vinner i Holmenkollen. Han vant også i 2012, 2015 og 2017. Med seieren festet japaneren et ytterligere grep om sammenlagttittelen. Watabe leder foran Schmid med 101 poeng når seks renn gjenstår.

Koksliens siste

Espen Andersen gikk inn til 15.-plass lørdag. Han falt dermed seks plasser etter hoppdelen, der han greide 122,5 meter. Deretter fulgte Jørgen Graabak som nummer 16.

Magnus Krog endte på 20.-plass, mens Mikko Kokslien ble nummer 25. Lørdagens renn var Koksliens aller siste. Før helgen avslørte han at han legger opp.

Øvrige norske: 30) Harald Johannes Riiber, 33) Magnus Moan og 36) Espen Bjørnstad.

(©NTB)

Publisert: