Nordamerikaner ferdig i Oilers - Henrik Solberg legger opp

Henrik Solberg gir seg som hockeyspiller på grunn av skader, mens Curtis Gedig fortsetter karrieren i Tyskland.

Publisert: Publisert:

Henrik Solberg spilte 549 kamper for Oilers. Nå legger han opp. Foto: Tommy Ellingsen

30 år gamle Solberg er en av de store klubbspillerne i Oilers-historien. Han var med på å vinne sju NM-gull i Stavanger. Men nå er det slutt.

Backen har slitt med store skadeproblemer de siste sesongene, men har likevel stått fram som kanskje den beste defensive spilleren i eliteserien. Nå er karrieren over.

– Skuldrene mine blir bare verre og verre. Jeg tror ikke de hadde tålt en sesong til. Jeg har også slitt med albuen siden oktober. Vi vet fortsatt ikke om den noen gang kommer til å bli bra, sier Solberg til Aftenbladet.

Denne sesongen fikk han bare med seg 25 kamper før den nevnte albueskaden tvang ham til å se sesongavslutningen fra tribunen.

– Det har vært nyttig å ha en pause. Nå klarer jeg å sove en hel natt uten å våkne med skuldersmerter. Jeg tror armene mine har godt av å slappe av resten av livet, sier Solberg.

30-åringen fra Trondheim rakk å spille 549 kamper for Oilers etter at han kom fra Trondheim IK før 2007/2008-sesongen. Nå må han på jobbjakt. Det er en ny situasjon for Solberg som flere ganger har takket nei til tilbud fra utlandet for å bli værende i Oilers. Han rakk også å spille tre VM-turneringer og ett OL for Norge.

– Nå skal jeg ta meg en god ferie, så må jeg finne meg en jobb. Jeg er utdannet økonom og blir værende i Stavanger sammen med familien. Jeg gleder meg til resten av livet. Det blir nytt og kjekt å gjøre andre ting enn ishockey, sier Solberg.

Gedig til Tyskland

Også Curtis Gedig er ferdig i Oilers.

Den superoffensive backen fra Canada svingte voldsomt i prestasjonene gjennom sesongen og fant vel aldri helt sin plass i DNB Arena etter overgangen fra Sveits i fjor sommer.

Curtis Gedig imponerte tidvis offensivt i Oilers-drakten. Her fra en kamp mot Manglerud Star. Foto: Fredrik Refvem

Les også

Oilers-fiaskoen: Slik avgjøres Gulbrandsens skjebne

Etter det Aftenbladet kjenner til skal 26-åringen ha blitt enig med sin nye klubb allerede før NM-sluttspillet startet.

Dermed ble det med ett år i Stavanger for Gedig som bare glimtvis fikk vist fram sitt offensive register som Oilers-spiller.

Les også

Henrik Holm avslo tilbud fra Tyskland: Forlenger med Oilers

På 45 grunnseriekamper leverte han 32 poeng for et Oilers-lag som endte som nummer seks. I sluttspillet bidro han med ett poeng og −7 på pluss/minus-statistikken da Oilers røk ut i NM-kvartfinalen.

Publisert: