Spår Zlatan-suksess: - Det er vanskelig å finne argumenter for at han blir en flopp

Fredag kveld ble overgangen til Manchester United bekreftet. Det er store forventninger til svensken.

Zlatan Ibrahimovic er klar for Manchester United.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Torsdag ettermiddag bekreftet superspissen på sin egen Instagram-konto at neste steg i karrieren blir Manchester United, og fredag meldte også klubben at overgangen er klar.

I en alder av 34 år skal Zlatan for første gang bryne seg på Premier League-fotball.

— Jeg ser fram til å spille i Premier League, og jeg kan ikke vente med å jobbe med José Mourinho igjen. Han er en fantastisk manager, og jeg er klar for denne nye og spennende utfordringen. Det har vært noen minneverdige øyeblikk i karrieren så langt, og nå er jeg klar for å skape noen nye i England, sier Ibrahimovic ifølge Manchester Uniteds egen hjemmeside.

SLIK SER ZLATAN UT I UNITED-DRAKT:

Med overgangen og den påfølgende gjenforeningen med José Mourinho kommer store forventninger.

— Ibra er en av de beste spissene i verden og en som alltid gir 100 prosent. Han har vunnet de viktigste ligamesterskapene i verden, og å har han muligheten til å spille i den beste ligaen. Jeg er overbevist om at han kommer til å glede fansen på Old Trafford neste sesong. Erfaringen hans kommer til å hjelpe de yngre spillerne i å utvikle seg, sier Mourinho.

Les også

Bekreftet: Zlatan er klar for Manchester United

Les også

To av dem kommer til Norge: Slik lader de europeiske storklubbene opp til ny sesong

Ibrahimovic kommer fra et skuffende EM, men også fra en fantastisk sesong med Paris Saint-Germain, der han scoret 50 mål.

— Jeg er veldig spent på å se hvordan det blir i United. Jeg har sett spillere før som har vært veldig gode i andre ligaer, men som har slitt etter sånne overganger. Men jeg tror kanskje ikke det blir sånn med Zlatan. Jeg tror det blir veldig bra, sier TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Alderen ikke noe problem

Den munnrappe og fysisk sterke svensken er blitt 34 år gammel. Enkelte ville foretrukket å se Zlatan i Premier League på et tidligere tidspunkt i karrieren, blant andre den tidligere engelske storspilleren Jamie Redknapp i sin spalte i Daily Mail.

— Jeg er sikker på at United vil få et godt år eller to ut av ham, men det er en trist indikasjon for ligaen vår at vi ikke får se ham på sitt beste. Istedenfor å signere en 24-åring i verdensklasse som Neymar, henter de inn en 10 år eldre spiller, skriver Redknapp.

Les også

Brexit er dårlig nytt for Premier League, men det kan bli ny kjøpsrekord i sommer

Les også

- Chelsea betaler 380 millioner for belgisk spiss

Men er alderen noe som bør bekymre United-supporterne?

— Det kommer med en viss risiko, men det gjør de aller fleste overganger. Men på tross av alderen, så kommer han fra sin kanskje beste sesong noensinne. Det er aldri noen garanti, men det er vanskelig å finne argumenter for at han blir en flopp, sier han.

— Jeg er overbevist over at Mourinho har vurdert dette nøye, og når han da går for ham, så er det fordi han tror at han vil levere. Fotball-EM var dårlig for Zlatans del, men han hadde 56 scoringer forrige sesong. Hvor mange var bedre?, sier ansvarlig redaktør for Manchester Uniteds norske supporterklubb, Dag Langerød.

Gjenforenes med Mourinho

Aftonbladets Simon Bank mener signeringen er et tegn på at United mangler langsiktig tankegang. At José Mourinho er alt annet enn det klubben trenger - en som kan bygge opp klubben. Han mener Zlatan kan sees på som et symbol for dette.

Portugiseren er kjent som en vinner. Det samme er Zlatan. Men vil det gi suksess på kort sikt?

— Jeg syns det er en fantastisk signering. Mourinho vet nøyaktig hvordan han er på banen, i garderoben og på trening. Mourinho er bare ute etter å vinne, og når han da velger å hente Zlatan, er det fordi han vet nøyaktig hva han får, sier Langerød - og sikter til deres samarbeid i Inter midt på 00-tallet.

Med en utrolig statistikk, med ligagull i nesten samtlige sesonger han har spilt som profesjonell, er det knyttet store forventninger til vinnerskallen Zlatan. Nå får han kanskje sin vanskeligste jobb, med fjorårets femteplass i Premier League som bakteppe.

— Han har vært en garanti både for prestasjoner og ligagull. Hadde det ikke vært for alle de andre profilene som er på vei inn i ligaen, med Guardiola og Conte, sammen med for eksempel Klopp, ville jeg sagt at han og Mourinho kunne garantert ligagull, sier Wikestad.

På grunn av at det trolig ender i en ettårskontrakt i England, ser ikke Dag Langerød noen baksider med overgangen. Han tror mye av lønnen vil hentes inn i form av draktsalg. Han trekker frem det mentale ved Zlatan, vinnerviljen, karakterstyrken og selvtilliten som en viktig og undervurdert kvalitet i et fotballag.

— Jeg aner ikke om han scorer 10, 15 eller 20 mål, men jeg tror vi kommer til å få en spiller som gir Manchester United veldig mye, bare i kraft av å være den han er. Så kan det kanskje bli enden på visa at han ikke takler overgangen til en jevnere og tettere liga, men jeg mener forutsetningene er riktige, sier han.

Publisert: