Ekspert om Ødegaard: – Veien til A-laget blir tøffere enn noen gang

Petter Veland mener likevel det norske stortalentet er like høyt verdsatt i Real Madrid som da han kom til storklubben i fjor.

Martin Ødegaard ble vraket til Real Madrid Castillas skjebnekamp mot Lleida.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Veland ble overrasket over at nordmannen ble vraket til Castillas skjebnekamp lørdag. Da brast opprykksdrømmen for Martin Ødegaard og Real Madrid Castilla da de tapte 0-3 i omspillskampen for Lleida. Petter Veland, Norges fremste ekspert på spansk fotball, forteller at avgjørelsen om å vrake 17-åringen fra start skapte reaksjoner i Spania.

– Det blir lagt merke til når han ikke starter sesongens viktigste kamp. Av og til hører vi at det bare er oss i Norge som «hyper» Ødegaard, men journalister og supportere lurte på hva i alle dager dette var. I løpet av de 30 minuttene han fikk viste han at han skulle startet kampen, sier Veland til NTB.

Les også

Ødegaard vraket til opprykkskamp

Med 0-4 sammenlagt må Castilla forberede seg på en ny sesong på nivå tre, som er vesentlig svakere enn mer anerkjente Segunda Divsión. Det betyr høyst sannsynlig at Ødegaard og flere av de andre talentene flytter på seg.

– Det er en stor, stor skuffelse for Real Madrid at de for andre gang ikke klarer å rykke opp med andrelaget sitt. Klubben håpet å få beholde mange av spillerne og matche dem på nivå to.

– Ikke mangel på alternativer

Ifølge Veland har det vært et ønske om å diskutere Ødegaards fremtid en stund, men partene ble enige om å vente til sesongen var over.

– Real Madrid vurderer ikke salg, men det vil overraske meg om det er plass til Ødegaard i A-stallen ut ifra det han har prestert denne sesongen og sett opp mot konkurransen.

– Overgangsnekten vil gjøre veien til A-laget tøffere enn noen gang denne sommeren ettersom Real Madrid vil forsterke i det kommende overgangsvinduet.

Veland føler seg sikker på at verken Real Madrid eller Ødegaard ønsker at 17-åringen skal matches på nivå tre med Castilla neste sesong. Viasat-eksperten mener det viktigste er at Ødegaard blir værende i spansk fotball for å fortsette tilvendingsprosessen.

Les også

Ødegaards Castilla i trøbbel i opprykkskampen

Klubber som Villarreal, Sevilla og Valencia er litt for ambisiøst, ifølge Veland, men:

– Det er ikke mangel på alternativer. Det er en viktig avgjørelse som må tas for Real Madrid og først og fremst for Martin Ødegaards del, sier hordalendingen, og nevner blant annet Alen Halilovic, Barcelonas Ødegaard, og hans vellykkede lån i Sporting Gijon.

– Det er mange veier til Rom, og Ødegaard kan ta mange av dem.

God tid

Ødegaard spilte 37 kamper for Castilla denne sesongen og scoret ett mål. Siden førstelagsdebuten mot Getafe i mai i fjor har ikke drammenseren fått sjansen av verken Rafael Benitez eller Zinédine Zidane, noe Veland mener er helt naturlig situasjonen i Real Madrid tatt i betraktning.

Viasat-eksperten mener Ødegaard fortsatt regnes som et like stort talent som da han kom til Real Madrid i januar 2015. – Ja, det tror jeg helt oppriktig, men jeg tror samtidig mystikken er litt større ettersom det ikke er like mange som ser disse Castilla-kampene. Men alle mener at Ødegaard fortsatt er et veldig stort talent som de håper å se mer av i fremtiden.

Les også

Ødegaard og Castilla tapte opprykksduellen

– Ettersom det ikke ender med opprykk er det en skuffende sesong totalt sett, men Ødegaards utvikling fra februar og ut har vært veldig fin, sier Veland, som mener teknikeren har blitt mer gjennombruddshissig.

Til slutt maner Veland nok en gang til tålmodighet.

– Han har så god tid. I den spanske EM-troppen er det to eller tre spillere som hadde debutert på A-lagsnivå da de var 18 år. Det er så mange grunner til å ta det med ro og ikke være bekymret på Ødegaards vegne, avslutter Veland. (©NTB)

Publisert: