Sykkelverden i sorg etter tragisk dødsfall

Sykkelrytter døde etter hjertestans i Paris-Roubaix.

Michael Goolaerts kjørte ut under søndagens Paris-Roubaix og fikk medisinsk behandling kort tid etter. Han ble senere fraktet til sykehus i Lille, der han døde senere søndag kveld.
  • Nicholas Bergh
    Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Under søndagens Paris-Roubaix fikk den belgiske rytteren Michael Goolaerts (23) hjertestans.

Søndag kveld bekrefter Veranda’s Willems-laget på sin Twitter-konto at Goolaerts er død.

– Det er med stor sorg at vi må kommunisere dødsfallet til vår rytter og venn Michael Goolaerts, heter det i Twitter-meldingen.

Videre står det at 23-åringen døde på sykehuset i den nordfranske byen Lille klokken 22.40 søndag. Goolaerts’ nærmeste familie skal ha vært til stede på sykehuset.

Dødsårsaken oppgis å være hjertestans.

Lå livløs

Det gjensto 150 kilometer av det tradisjonsrike rittet da TV-bildene plutselig viste at Goolaerts lå livløs i veikanten. Han fikk raskt hjertekompresjon, men livet sto altså ikke til å redde.

Goolaerts var inne i sin andre periode som syklist for kontinentallaget Veranda´s Willems-Crelan. Han har også vært trainee i world-tour-laget Lotto Souldal.

Nå er hele sykkelverdenen i sorg. Presidenten i Det internasjonale sykkelforbundet la mandag ut en kondolanse til 23-åringens familie og nærmeste.

– På vegne av Union Cycliste Internationale og sykkelfamilien vil jeg uttrykke min dypeste kondolanse til familien, laget og vennene til Michael Goolaerts, som forlot oss for tidlig i dag. Vi deler deres sorg, skriver David Lappartient

Sven Erik Bystrøm lå store deler av dagen i et brudd, men var ikke med da finalen begynte. Han uttrykker sorg over nyheten om 23-åringens dødsfall.

– Det er vel ikke mye mer å si enn at det er utrolig trist når man får slike nyheter, skriver Bystrøm i en sms til Adresseavisen mandag morgen.

Thor Hushovd jobbet for TV 2 under rittet, og la ut dette bildet av Goolaerts etter dødsfallet ble kjent:

– Sjokk

Verdensmester Peter Sagan vant gårdagens ritt, og senere på kvelden fikk han nyheten om dødsfallet.

Tidligere toppsyklist, nå en del av TV 2s sykkeldekning, Dag Otto Lauritzen fikk sjokk da han fikk beskjeden om dødsfallet:

Wout van Aert er lagkamerat med Goolaert og født samme år.

– Vi har vært sammen i sykkelfeltet i mange år. Jeg kan ikke forstå at det er slutten. Ditt evige smil vil alltid være en inspirasjon for meg, skriver han på sosiale medier.

– Forferdelige nyheter for sykkelfamilien. Emosjonelle tanker og kondolanser til familien og Michael Goolaerts’ sitt lag. Hvil i fred, mester, skriver den franske sykkelprofilen Jerome Pineau på sin Twitter-konto.

– Mine mest ektefølte kondolanser til lagkameratene til Michael Goolaerts, hans venner og hans familie. skriver BMC-syklist Fran Ventoso på sin Twitter-konto.

Sykkellaget Trek Segafredo:

Team Sky:

Fabian Cancellara:

Goolaerts er den fjerde belgiske syklisten på toppnivå som har omkommet under et ritt de siste årene. I 2016 døde Antoine Demotié etter en kollisjon med en motorsykkel under Gent-Wevelgem. Bare uker senere døde Daan Myngheer etter et hjerteinfakt under en etappe av Criterium International.

I 2011 døde Wouter Weylandt etter en krasj i Giro d’Italia.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Korvetten AS begjært konkurs

  2. Fikk sparken i Dalane Kraft etter at han varslet NVE om et sikkerhetsproblem

  3. 38-åring tiltalt for vold mot gutt etter ring-på-spring

  4. Klar oppfordring fra de voksne: Ta russetiden tilbake!

  5. Russisk gass fyrer opp Tyskland

  6. Politiet rykket ut til slåsskamp på Klepp