To barrierer som «Gutan» må bryte

– Vi føler at vi er vel så bra som Aalesund, sier Tromsø-trener Steinar Nilsen.

”GUTAN” PÅ TUR: TIL-spillerne så på Odd-Mjøndalen mens de ventet på å gå om bord i flyet retning sørover. Fra venstre: Simen Wangberg, Gjermund Åsen, Jonas Johansen, Zdenek Ondrasek, Magnus Andersen, Lasse Nilsen, Mikael Norø Ingebrigtsen, Morten Moldskred og Marcus Hansson.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

TROMSØ/GARDERMOEN: På Color Line Stadion i Aalesund i morgen, må ”Gutan” bryte to barrierer for å ta tre poeng.

Barriere 1: Sist gang TIL vant borte i Tippeligaen var mot Brann 11. november 2012. Den gang vant TIL 2-0 på Brann stadion. Zdenek Ondrasek scoret begge målene, og Per-Mathias Høgmo var trener.

– Det er lenge siden, sier Ondrasek til iTromsø idet han er i ferd med å gå på flyet i retning sørover.

– Men jeg husker det godt. Jeg kjempet med Peter Kovacs om toppscorertittelen og tok en straffe (begge endte på 14 mål og ble toppscorere i Tippeligaen, journ. anm.). Det er lenge siden nå, men slik er fotballen. Vi må kjempe for poengene og i morgen er det en ny mulighet for oss. Det spiller ingen rolle hvor lenge siden det er vi vant borte. I morgen er det en ny kamp, vi må kjempe hardt og det er opp til oss selv, sier tsjekkeren til iTromsø

Vi stilte samme spørsmål til Ondrasek og trener Steinar Nilsen:

– Kan det bli en mental ”blokk” at det er så lenge siden dere vant i Tippeligaen borte?

– Nei, overhodet ikke. Det er mange nye spillere som har kommet hit, vi bygger et nytt lag med unge spillere som heller ikke var her i 2012. Dette er statistikk som er forbeholdt media og handler ikke om spillerne og trenerne som er her nå. Det handler om å ta Tippeliga-nivået og kvitte oss med ”1.-divisjonstempoet” og intensiteten som var der. Vi har spilt tre jevne kamper, og nå er det viktig å begynne å avgjøre kamper, sier Nilsen.

Les også

Fagermo stilte ikke til intervju etter at Odd kastet bort seieren

– Nei, jeg husker da jeg kom til Norge, da sa Borek Dockal (eks-Rosenborg) til meg at det er svært vanskelig her. Det er få klubber som klarer mange seire på rad. Hjemmebanefordel betyr en del, som da vi møtte Viking borte. Det var på naturgress og vi er vant til kunstgress, forklarer Ondrasek.

TIL slo Mo 2-1 borte i cupen onsdag. Da ble Ondrasek matchvinner. Nå håper man at det var starten på en god scoringsperiode for tsjekkeren.

– Ja, vi får se. Det var en viktig scoring rett før pause i en vanskelig kamp, sier 26-åringen.

Forrige seier i 2008

Barriere 2: TIL har ikke vunnet i Ålesund siden 12. juli 2008. Da scoret Morten Moldskred to ganger og Sigurd Rushfeldt i 3-1-seieren.

– Det begynner å bli en stund siden, Moldskred?

– Ja, men vi får rette på det i morgen, sier han.

Steinar Nilsen var også trener for TIL den gang i 2008. – Vi tar gjerne en sånn kamp igjen. Nå er jo ikke Sigurd klar da, selv om han er med (i trenerapparatet, journ. anm.), humrer Nilsen.

Les også

17 mann i TIL-troppen

Mens Nilsen ser på kampen Odd-Mjøndalen på Tromsø lufthavn snakker han om det er viktig å være ”sharp” nok til å ta tre poeng.

– Det er ingenting som tilsier at det ikke skulle være mulig å ta tre poeng. Vi føler at vi er vel så bra som Aalesund. De kommer alltid til å være favoritter på egen hjemmebane, det er det ingen tvil om, men vi føler vi har fått et oppsving i spillet vårt og at intensiteten i forflytningen og i spill begynner å komme på det nivået vi trenger å ha for å vinne kamper, fortsetter TIL-treneren.

For Morten Moldskred er kampen litt spesiell. Han er sunnmøring (fra Ulsteinvik) og har spilt for Aalesund.

– Dere spurte meg om det i 2007 også. Det er ikke så veldig spesielt. Det er et bra publikum og et bra stadion. Det er artig å komme hjem. Jeg vil tro det er noen fra familien på tribunen, sier Moldskred.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk