Senket erkefienden med kunstmål - så ble Dele Alli truffet av flaske fra tribunen

Arsenal har ikke vunnet ligacupen siden 1993. Fotballkunst av Dele Alli gjør at Gunners-supporterne må fortsette å drømme om akkurat dét troféet.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

ARSENAL - TOTTENHAM 0–2

Den engelske landslagsangriperen er nemlig grunnen til at den hvite delen av Nord-London får en ekstra fin start på julefeiringen.

En flott Dele Alli-stikker og en vakker scoring av samme mann ble forskjellen på lagene, i tillegg til Spurs-keeper Paulo Gazzaniga og litt Arsenal-sløsing.

Med 2–0-seier på Emirates er Tottenham klar for semifinalen i ligacupen, selv om sjansestatistikken talte adskillig bedre i favør Arsenal.

Les også

Her er Solskjær på plass i Manchester

Truffet av flaske

Det hjelper lite.

Det smakte bare ekstra deilig for Spurs-fansen, som også fikk se matchvinneren bli truffet av en flaske i hodet i sluttminuttene. Dele Alli var ved sidelinja da hendelsen inntraff og engelskmannen tok seg tydelig til panna etter å ha blitt truffet.

Sekunder senere holdt Dele Alli opp to hender mot hjemmesupporterne. En hånd med «null-tegn» og en hånd med to fingre oppe. Sannsynligvis får Gunners en bot. Tottenham dro hjem med alt fra Emirates onsdag kveld.

VONDT: Tottenhams Dele Alli ble truffet av en flaske fra tribunen. Arsenals Laurent Koscielny til høyre.

Iskald alene med keeper

Sjansesløsingen startet etter 12 minutter. Henrikh Mkhitaryan spilte vegg med Aaron Ramsey og kom helt alene med Paulo Gazzaniga. Armeneren hadde all verdens plass og tid, men sviktet alene med Gazzaniga. Da hadde Ramsey allerede brent en god mulighet selv.

Les også

«Bring him back home», sa Alex Ferguson. Så la han på

Kaldere var Heung-min Son alene med Petr Cech åtte minutter senere, etter å ha blitt tredd igjennom av Dele Alli. Son ventet ut Cech og sendte Spurs i ledelsen med venstrefoten.

I en sjanserik første omgang hadde både Pierre-Emerick Aubameyang og Moussa Sissoko mulighetene til å sette kampens andre i løpet av få minutter, før Arsenal brant to muligheter på tampen av omgangen. Først i stolpen (via Gazzaniga) fra Ramsey, før Sokratis steg til værs og styrte ballen utenfor på en dødball på tampen av første omgang.

Fotballkunst

Og da Arsenal ikke klarte å utlikne, slo Tottenham grusomt og vakkert til etter en time.

Innbytter Harry Kane er kjent som den store Arsenal-dödaren og bare minutter etter innbyttet fikk han ta ned ballen på brystkassa, vende opp og spille fri Alli med en perfekt crosser. Like perfekt fikk Alli tatt ned ball, orientert seg og både iskaldt, følsomt og vakkert vippet han ballen over Cech med utsiden. Fotballkunst på øverste hylle.

MÅLSCORERNE: Dele Alli (til venstre) og Son Heung-min avgjorde for Tottenham onsdag kveld.

Tottenhams effektivitet var i ferd med å avgjøre Nord-London-derbyet og joda, minuttet senere viste Arsenal igjen hvorfor det ikke blir Wembley-tur i ligacupen denne sesongen. Rødtrøyene spilte seg flott inn i feltet der Alexandre Lacazette fikk avsluttet. Dessverre for franskmannen sto stolpen i veien.

Semfinalene trukket

Arsenal kjørte naturligvis kampen de siste tjue minuttene, men trykket endte bare i tverrligger, til side for mål eller i klypene til Gazzaniga.

Tottenham er klar for semifinale, sammen med Chelsea, som slo Bournemouth 1–0 på Stamford Bridge i onsdagens andre kvartfinale.

Manchester City og sensasjonslaget Burton Albion ble klar for semifinalene tirsdag.

Semifinalene ble trukket umiddelbart etter kampene onsdag. De spilles slik:

  • Tottenham - Chelsea
  • Manchester City - Burton Albion
Publisert: