Bendtner nekter straffskyld: – Kunne ikke i min villeste fantasi forestille meg dette

Nicklas Bendtner møtte pressen for første gang etter episoden i København natt til søndag.

Nicklas Bendtner uttalte seg om episoden natt til søndag for første gang.
  • Mats Haugland
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Mens lagkameratene trente ute tirsdag, satt dansken i møte med klubbledelsen i Rosenborg.

I etterkant møtte RBK-spissen et stort pressekorps til pressekonferanse inne på Brakka. Der var også daglig leder Tove Moe Dyrhaug til stede.

Bendtner kom med en redegjørelse, som han leste opp fra et ark.

– Jeg har skrevet ned litt for å formulere meg på best mulig måte. Jeg har vært involvert i en ytterst uheldig og for meg sterkt ubehagelig episode omkring klokken to natt til søndag. Jeg kunne ikke i min villeste fantasi forestille meg at episoden skulle utvikle seg som den gjorde, og det var veldig kjedelig at utfallet ble som det ble. I den sammenheng er det noen mennesker som jeg ønsker å beklage til - fordi at de alltid behandler meg ordentlig og har min respekt. Jeg beklager til Rosenborgs fans og publikum, og jeg beklager at jeg ikke unngikk å havne i situasjonen. Det har fra starten av vært en glede å spille for Rosenborgs suverene og trofaste publikum, og jeg har lagt min ære i å gjøre dem stolte. Derfor er denne hendelsen et tungt tilbakeskritt for meg. Jeg beklager av hele mitt hjerte overfor klubben at vi står her i dag. Rosenborg har føltes som et nytt hjem og en ny familie for meg. Jeg har fått lov til å være meg selv, og den sorthvite drakten ligger mitt hjerte nær, sier Bendtner.

Daglig leder Tove Moe Dyrhaug og Nicklas Bendnter uttalte seg om helgens episode tirsdag ettermiddag.

Han fortsetter:

– De folkene som kjenner meg godt, vet at jeg ikke er en voldelig person, men at jeg beskytter dem jeg er glad i - både på og utenfor banen. Mange spennende kamper venter for RBK fremover, og jeg ønsker å bidra med alt hva jeg har. Jeg vil naturligvis ta større forholdsregler for å unngå å havne i en lignende situasjon igjen. På grunn av den verserende saken i rettssystemet, kan jeg ikke uttale meg ytterligere, og må henvise til min advokat, sa Bendtner - som ikke fikk besvare spørsmål om episoden.

  • MEDIEHYSTERI UTENFOR BRAKKA: «Hele» det danske pressekorpset har møtt opp: – Alt Bendtner gjør er interessant for oss

– Blir i klubben

Etter at Bendtner hadde kommet med sin redegjørelse, uttalte RBKs daglig leder seg.

– Vi har jobbet med saken siden vi ble kjent med den søndag. Vi har hatt flere samtaler med Nicklas, spillerutvalg, spillergruppen, hovedtrener og har hatt god dialog rundt saken. Dette er ingen heldig sak, som vi helst skulle vært foruten. Det var viktig for oss å bruke tid og skaffe fakta da den dukket opp. Vår opplevelse er at Nicklas ville vært saken foruten, og vi tar ham på alvor. Vi har hatt en grundig gjennomgang med Nicklas, og det er viktig for oss som klubb å ta vare på ham. Han har vært en viktig ressurs for oss, både på banen og i spillergruppa, sier Tove Moe Dyrhaug og fortsetter:

– Sammen skal vi bidra til at lignende situasjoner ikke oppstår, og vi understreker at vi tar saken på alvor. Det gjør også Nicklas. Vi vil ha en prosess og dialog for at dette ikke skal skje igjen.

På spørsmål om RBK har fått reaksjoner fra klubbens sponsorer, svarer Moe Dyrhaug:

– Det er viktig for oss å tenke at det er det danske rettssystemet som håndterer saken. Vi har hatt god dialog med sponsorene våre og informert dem om saken, sier hun.

– Hvordan ser fremtiden til Nicklas Bendtner ut i RBK?

– Nicklas blir i klubben. Så lenge han er skadefri, er han aktuell for laget. Vi håndterer saken med dialog videre, bekrefter Moe Dyrhaug.

– Dere må ha gjort dere noen tanker om forskjellige scenarioer her. Hva skjer om Bendtner blir voldsdømt?

– Vi får vurdere det hvis det skjer, men har ikke vurdert det per i dag, sier RBKs daglige leder.

Bendtner-advokat: – Min klient nekter seg skyldig

Nicklas Bendtners advokat opplyser tirsdag at Rosenborg-spilleren ikke erkjenner straffskyld i voldssaken mot ham.

Det er advokat Anders Nemeth som representerer Bendtner.

– Min klient nekter seg skyldig. Mer kan jeg ikke si nå, sier han ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Nicklas Bendtner under pressekonferansen.

Her er saken:

Søndag ettermiddag ble det kjent at RBK-spissen hadde vært involvert i en voldsepisode i København. Det var danske aviser som først omtalte saken, deriblant BT.

Natt til søndag skal Nicklas Bendtner ha utøvet vold mot en taxisjåfør, ifølge taxiselskapet DanTaxi. Politiet bekrefter at det har kommet en anmeldelse, men kan ikke bekrefte at det er Bendtner som er blitt anmeldt.

– Jeg kan bekrefte at det har vært et alvorlig overfall på en av våre sjåfører i natt. Sjåføren ligger på operasjonsbordet med brukket kjeve. Overfallet er anmeldt til politiet og vi kan bekrefte at det er Nicklas Bendtner, sa kommunikasjonssjef i DanTaxi, Rasmus Krochin, til BT søndag.

Daglig leder i RBK, Tove Moe Dyrhaug, bekreftet mandag at klubben er gjort kjent med at Bendtner har vært involvert i en episode.

Til den danske avisen BT bekrefter politiet i København at de mottok en voldsanmeldelse mot en taxisjåfør klokken 02.41 natt til søndag, men de har ikke bekreftet at det er Rosenborg-spissen som er blitt anmeldt.

I et innlegg på Instagram mandag kveld forsvarte Nicklas Bendtners kjæreste det som skjedde i København natt til søndag. Philine Roepstorff skriver at de ble angrepet av taxisjåføren og at Niklas Bendtner slo til ham i selvforsvar.

– Dantaxi er kjent med at Nicklas Bendtners kjæreste, Philine Roepstorff, mandag ettermiddag har lagt ut sin versjon av den meget omtalte episoden i København i helgen på Instagram. Dantaxi 4x48 kan opplyse at det, ifølge våre opplysninger, er videomateriale av hendelsesforløpet, og materialet er gitt videre til politiet. Vi har ikke flere kommentarer til saken på nåværende tidspunkt og henviser til politiet, skriver kommunikasjonssjef i det danske taxiselskapet, Rasmus Krochin, i en epost sendt til Aftenposten mandag kveld.

Publisert:
  1. Rosenborg BK
  2. Nicklas Bendtner

Mest lest akkurat nå

  1. Helseministeren: – At Nord-Jæren nå innfører munnbindpåbud viser at de tar situasjonen på alvor. Et eksempel til etterfølgelse

  2. Det går ikkje så bra med Knut (42) på Mallorca

  3. Marcus (8) er koronasmittet. Det var ikke åpenbart for noen. Så ble det for første gang masse­testing på skolen

  4. 8 myter om koronavaksinen

  5. Disse korona­reglene gjelder nå

  6. Derfor vil de ikke vaksinere seg