Johnsrud Sundby med luftveisinfeksjon før Tour de Ski

Martin Johnsrud Sundby, som har vunnet Tour de Ski de to siste årene, er klar for fredagens Tour-start tross en liten luftveisinfeksjon.

VANT IGJEN: Martin Johnsrud Sundby har slitt med en luftveisinfeksjon, men går sprinten i Tour de Ski 1. nyttårsdag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Martin Johnsrud Sundby, som har vunnet Tour de Ski de to siste årene, er klar for fredagens Tour-start etter å ha vært syk i romjula.

Han ble syk julaften og hadde fire treningsfrie dager, men både han og Sondre Turvoll Fossli, som også har vært syk, er klar for åpningsetappen med sprint fri teknikk i Lenzerheide på årets første dag.

– Det er ingen hard forkjølelse de har hatt. De har snarere vært småforkjølet, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NTB.

– Martin ble syk julaften. Det ble fire dager uten trening, men han har trent de tre siste.

Han vil ikke overdrive betydningen av sykdommen.

– Det er aldri gunstig å bli syk, men Martin har hatt et tøft program i det siste, og kanskje var det greit at han fikk hvilt litt. Det viktigste er at han er frisk når han står på startstreken, og det er han nå, sier Løfshus.

Sundby og Fossli ble skjermet for pressen torsdag. Sundby skulle egentlig vært med på pressemøter i FIS-regi i tillegg til norske opplegg.

– Begge er i god bedring. De bruker nå tiden fram mot Tour-starten på best mulig forebyggende måte, sier landslagslege Fredrik Bendiksen i en SMS til NTB og andre medier.

Det er mildt i Lenzerheide, og det finnes ikke natursnø i området. De tre første etappene av Tour de Ski vil foregå helt og holdent på kunstsnø.

Les også

«Hadde vi visst hva som ventet oss, ville vi aldri havnet der»

(©NTB)

Publisert: