Tottenham kun to poeng bak Manchester City etter målshow

Maktdemonstrasjon fra London-klubben mot Everton.

MÅLSHOW: Harry Kane ble tomålsscorer mot Everton lille julaften. Dele Alli (til høyre) scoret også.
  • Reidar Løfaldli
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

EVERTON - TOTTENHAM HOTSPUR 2–6

Det ble en tidlig julefeiring for alle Tottenham-supportere i år. London-klubben knuste Everton i en festforestilling av en fotballkamp lille julaften.

Selv om hjemmelaget scoret først, ga ikke «Spurs» seg før de hadde satt seks baller bak Everton-keeper Jordan Pickford i det som ble en tung kveld for hjemmepublikum på Merseyside.

Tottenham fortsetter den gode formen de har vist i det siste. De tok sin fjerde strake seier i Premier League, og konsoliderer tredjeplassen på tabellen. Selv om avstanden opp til Liverpool på toppen er på seks poeng, er det nå kun to poengs avstand til Manchester City, etter Citys svært overraskende hjemmetap for Crystal Palace lørdag.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino ville ikke si direkte at hans lag nå er en gullkandidat.

– Liverpool og Manchester City er de to favorittene til å ta tittelen. Vi er i en god posisjon på tabellen, men Chelsea og Arsenal har også kamper igjen å spille, sa argentineren i intervjuet vist på TV 2.

Lagets toppscorer var heller ikke svært konkret i sine svar.

– Alle har snakket om Liverpool og Manchester City. Vi har holdt det gående og gjort det bra, slik vi pleier å gjøre. Det viktigste nå blir å fortsette som dette. Kampene kommer tett framover, men det er kamper vi kan vinne, sa Harry Kane.

SUKSESSTRENER: Mauricio Pochettino ledet sine gutter til storseier mot Everton. Everton-manager Marco Silva (bak) er mer betenkt.

Pochettino var svært fornøyd med det hans gutter viste mot Everton.

– Jeg er fornøyd med alt. Vi kom fra en tøff kamp mot Arsenal onsdag, men laget var fullt av energi. Det var en fantastisk forestilling av oss, sa han.

– Vi dominerte fra start, og fortjente seieren, sa Son Heung-min, som i likhet med Kane ble tomålsscorer mot Everton.

En smilende Pochettino innrømmet også at sluttresultatet 2–6 betyr noe spesielt for ham personlig. Argentineren giftet seg med sin Karina for 26 år siden.

Rørt målscorer

Målfestens første mål kom etter 21 minutter. Gylfi Sigurdsson spilte fri Dominic Calwert-Lewin, som fikk lagt inn. I feltet ventet tidligere Arsenal-spiller Theo Walcott, og han satte inn 1–0 til Everton.

Walcott var tydelig emosjonell etter scoringen, ifølge TV 2s sportsanker Jan-Henrik Børslid dedikerte han scoringen til sin avdøde bestefar.

Like etter hadde Everton ballen i nettet på ny. Calwert-Lewin headet vakkert inn et innlegg, men ble avblåst for dytting på Spurs-stopper Davinson Sánchez.

Det kunne stått 2–0, men etter 27 minutter var stillingen i stedet 1–1.

Utligningen kom etter en fryktelig tabbe av Pickford og midtstopper Kurt Zouma. Harry Kane slo en lang ball i bakrommet, Zouma og Pickford kolliderte i forsøk på å klarere, og til tross for at målet var åpent, gjorde Son Heung-min en svært god jobb med å sette ballen i buret fra skrått hold.

– Det var en vanskelig vinkel, så jeg gjorde bare et forsøk på å treffe mål. Scoringen kom på et gunstig tidspunkt for oss, sa Son til BBC.

– Hans avslutningskvaliteter er fantastiske, sa manager Pochettino.

TABBE: Jordan Pickford og Kurt Zouma kolliderer. Det utnytter Tottenhams Son Heung-min.

Høyt forsvarsspill

Begge lag sto høyt med forsvaret, og Everton ble avslørt snaue ti minutter før pause. Tottenham kontret, Son ble spilt fri av Moussa Sissoko på venstre side, og koreaneren skjøt hardt på Pickford, som måtte gi retur. I returrommet ventet Dele Alli, og 22-åringen hamret inn 1–2 bak sin landslagskollega i Everton-buret.

Og det skulle komme mer fra London-laget. Etter tre misbrukte sjanser satt den den for Harry Kane tre minutter før hvilen. Et frispark fra Kieran Tripper gikk i stolpen, og på returen var Kane først. Tottenham gikk dermed til pause med tomålsledelse.

To kjappe etter pause

Andre omgang begynte med et visst trøkk fra hjemmelaget, men igjen var det Tottenham som scoret. Kane la inn fra høyre, Séamus Coleman headet ballen ut til Christian Eriksen, som banket til på halv volley fra langt hold.

En svært vakker scoring av dansken, og plutselig sto det 4–1 til bortelaget.

Kampen virket avgjort, men de blåkledde ga seg ikke. Og det var tidligere Tottenham-spiller Gylfi Sigurdsson som ga Everton nytt håp. Islendingen driblet seg forbi fire mann før han plasserte ballen bak Hugo Lloris i Spurs-målet.

Det var fortsatt 40 minutter igjen å spille på Goodison Park, og det stoppet ikke der. Etter en times spill ble Evertons store bakrom igjen utnyttet på det groveste.

Innbytter Erik Lamela spilte gjennom Son. Koreaneren var muligens offsideplassert da han mottok ballen, men dommer Paul Tierney blåste ikke, og 26-åringen satte ballen inn bak Pickford.

Med 2–5 på resultattavlen så det ut til at det siste håpet om et comeback forsvant hos hjemmelaget, og den voldsomme intensiteten i kampen var ikke lenger å se.

Tottenham utnyttet likevel situasjonen. Et drøyt kvarter før slutt satte Harry Kane inn sitt andre for kampen, og sitt ellevte ligamål for sesongen.

SEKS SCORINGER: Harry Kane og Son Heung-min kan feire etter en ekstraordinær prestasjon mot Everton.

I en serierunde hvor Mohamed Salah først inntok toppscorertronen med elleve mål, og Pierre-Emerick Aubameyang tok den tilbake med sitt ellevte og tolvte, holder Kane følge.

Ifølge statistikkleverandøren Opta, er Kane kun den andre spilleren som har scoret to eller flere mål i fire påfølgende kamper mot samme motstander i Premier League. Kun Michael Owen har klart det samme.

Det ble ingen flere mål i en svært severdig fotballkamp. Tottenham avsluttet kontrollert og slapp ikke Everton til på slutten.

Etter en svak periode med ujevne prestasjoner tidligere i høst, har Mauricio Pochettinos mannskap i løpet av de siste ukene både sikret avansement til åttedelsfinalene i Champions League og meldt seg på i gullkampen i Premier League.

– Vi har hatt en bra måned, og forhåpentligvis kan vi fortsette sånn også i januar og februar. I april får vi se hvor vi er, sa Harry Kane.

Everton viser dårlig utvikling under Marco Silva. Klubben har ikke vunnet noen av sine fem siste ligakamper og blir liggende i et ingenmannsland midt på tabellen.

– Det var vanskelig for oss å komme tilbake. Vi ga dem det første målet, og etter det viste de hvilke kvaliteter de har. Tottenham var briljante, sa Séamus Coleman.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal76011771018
2Manchester City75202361717
3Tottenham Hotspur75201871117
4Brighton & Hove Albion6411115613
5Manchester United640288012
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk