Kristoff misbrukte gyllen vinnersjanse: – Jeg burde ha prestert bedre

Fernando Gaviria veltet i en høydramatisk avslutning på den andre etappen i Tour de France. Men Alexander Kristoff klarte aldri å tukte Peter Sagan som vant.

En skuffet Alexander Kristoff trillet i mål til en 5. plass på dagens etappe i Tour de France. Peter Sagan vant etappen.
 • Kjetil Flygind
 • Kurt B. M. Haugli
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

LA ROCHE-SUR-YON: Peter Sagan tok sin første etappeseier i årets Tour de France da han gikk til topps på den 182,5 kilometer lange etappen fra Mouilleron-Saint-Germain til La Roche-sur-Yon.

Alexander Kristoff ble nummer fem.

Sagan overtar den gule ledertrøyen fra Fernando Gaviria som gikk i bakken like før mål, i en mye omtalt sving. Der gikk flere spurtere ned. Sagan overtar også den grønne poengtrøyen.

Alexander Kristoff sier han ikke hadde noen spesielt god dag på sykkelen – på en ny glohet dag under fransk sommersol.

 • Kristoff hyller sin overmann: – Han imponerer gang på gang
Alexander Kristoff like etter målgang på den 2. etappen.

– Jeg satt ganske langt bak i den gruppen før velten og jeg måtte bruke mye krefter på å komme meg foran. Jeg kom kanskje ikke helt i posisjon. Jeg gled framover, men klarte ikke å samle krefter til den spurten som var veldig seig i dag også, sier Kristoff til det ventende pressekorpset utenfor UAE Team Emirates-bussen.

– Jeg hadde rett og slett ikke bein gode nok på slutten. Jeg håpet på litt bedre bein i dag, men det var cirka det samme som i går, sukket Kristoff.

Les også

Kristoff etter Tour de France-åpningen: – Vi andre var statister

Peter Sagan vant 2. etappe av Tour de France etter en dramatisk spurt.

– Stivnet ganske kjapt

Han satt godt med, men da råkjøret startet på oppløpet måtte han se Sagan, Sonny Colbrelli, Arnaud Démare og André Greipel krysse mållinjen før han.

– Jeg stivnet ganske kjapt da Démare startet, jeg hadde jeg ikke krefter til å gå i samme fart. Da skjønte jeg fort at dette ikke går, og da forsvinner litt av gnisten, forklarer Kristoff.

– Hvis jeg hadde fått en lagkamerat foran velten, kunne han kanskje ha kjørt meg fram, jeg ville kunnet spare litt krefter. Men jeg hadde ikke vunnet i dag, sier en ærlig 31-åring.

Les også

Kristoff vil revansjere fire magre Tour de France-år: – Jeg har ikke vært skjerpet nok

Kristoff fikk spørsmål om det ikke er slike situasjoner han må utnytte om det skal bli en seier – spesielt ettersom flere av konkurrentene velter like før mål?

– I dag var det en stor sjanse for meg, og jeg burde prestert bedre. Jeg hadde ambisjoner om å kjøre bedre, så jeg er egentlig litt skuffet. I går var det litt oppløftende. Det var en litt lettere spurt. I dag trodde jeg at jeg skulle kunne kjempe nærmere de beste, men jeg følte nesten at jeg var litt lenger unna. Så sånn sett er jeg skuffet.

– Men det er mange etapper og flere muligheter og jeg håper det skal løsne litt, sier Stavanger-karen.

Les også

Froome ble pepet ut av publikum. Ekspert kaller dopingsaken en skandale.

Det ble bare nesten for Alexander Kristoff nok en gang. Til slutt ble det 5. plass på 31-åringen.

– Mistet hodet

Kristoff sa til Aftenbladet like før avreise til Touren at formen var god. Noe trener og stefar Stein Ørn også har bekreftet inn mot Tour-starten.

– Jeg følte meg ikke i kjempeform opp den siste bakken, men det er ganske varmt. Det kan være litt varmen som spiller inn. Jeg sitter med litt høy puls og det er kanskje varmen. Det har vært varmt i Stavanger også, men det er kanskje ti grader kaldere der enn her. Så varmen spiller kanskje litt inn.

Roberto Ferrari, Kristoffs opptrekker i årets Tour de France, har slitt med å være akkurat der for Kristoff. Og gjøre akkurat den jobben han skal.

– Jeg føler at han mistet litt hodet i dag. Vi får ta det på en gjennomgang, han må forholde seg litt roligere litt lenger. Han er nervøs og ville kanskje gjøre en siste innsats. Han tok jo litt vind for meg, men jeg tror ikke det betydde ikke så mye, sier Kristoff om lagkompisen.

Mandag er det lagtempo i Cholet. De 35 kilometerne blir som en restitusjonsøkt å regne for Kristoff. Etter det venter flere vinnersjanser.

Publisert:
 1. Sykling
 2. Tour de France
 3. Alexander Kristoff

Mest lest akkurat nå

 1. Stampuben er deres andre hjem: - Hadde den blitt stengt for godt, ville jeg satt meg ned og begynt å grine

 2. Spiste alene på rommet mens de andre koste seg på julebord. Nå sier hun takk for seg

 3. Ole Kallelid er død

 4. Anita Lundekvam (25) har flyttet og selger bilen: – Vi sparer på de siste vedkubbene

 5. Inger Marie lokket med øde gård på Tinder og fikk full klaff

 6. For 55 år siden kom denne eksotiske retten til Stavanger. Siden har barn og voksne landet over falt pladask for den