Theodorsen overbeviste i Kollen: - Mitt beste renn noen gang

Tremilsprestasjonen i Holmenkollen kan være med på å gjøre Silje Theodorsen aktuell for elitelandslaget i langrenn allerede fra neste sesong.

Silje Theodorsen i Holmenkollen søndag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

HOLMENKOLLEN (iTromsø): Theodorsen ble nummer 14, karrierebeste i verdenscupen, i det knalltøffe tåkefylte rennet i Kollen søndag ettermiddag. Det sørget for at hun ble den sjette beste norske løperen totalt i løpet, der Therese Johaug var helt suveren.

— Dette er mitt beste og desidert råeste renn i karrieren - noen gang, slår Theodorsen fast til iTromsø i pressesonen et lite kvarter etter målgang.

— Jeg bestemte meg for at dette var min siste verdenscup for året, og jeg prøvde bare å henge med fra start. Man har respekt for en tremil, og denne løypa var brutal. Men da jeg etter neste halvgått løp så at jeg lå side om side med Heidi Weng tenkte jeg at åpningen var for hard, sier Theodorsen til iTromsø.

GLAD: Silje Theodorsen i pressesonen etter rennet der hun ble nummer 14 i Holmenkollen.

På den siste halvdelen av løpet måtte hun derfor justere farta for å komme seg i mål, men ikke mer enn av hun overgikk 16. plassen hun har som best i verdenscup fra tidligere av.— Jeg så mørkt på det før den siste runden på åtte kilometer, og aner ikke hvor jeg fikk kreftene fra, sier Theodorsen som særlig vil takke de som har beholdt troen på henne gjennom sesongen.

— Jeg vet at pappa satt hjemme foran TV-en, men jeg hørte han likevel rundt i løypa den siste runden, sier 21-åringen om pappa Jim Theodorsen som er en sentral støttespiller.

Les også

Historisk Johaug smadret feltet - vant med nesten fire minutter

Les også

Bjørgen drar til Mexico for å skaffe Trondheim VM

Følger Theodorsen tett

Totalt 10 løpere er inne på elitelaget denne sesongen. Martine Ek Hagen og Kari Vikhagen Gjeitnes kan forsvinne ut til våren. Det kan åpne opp for Theodorsen som per i dag er på rekruttlandslaget som består av tre løpere.

Av disse tre var Theodorsen suveren i Kollen. Verken Barbro Kvåle (Lillehammer) og Maria Strøm Nakstad (Byåsen) var ikke i nærheten av å følge Theodorsen i den råtøffe løypa.

Dette kan etter det iTromsø kjenner til gjøre at Silje Theodorsen allerede etter en sesong på rekruttlandslaget kan ta steget opp til de beste.

— Ut fra resultatene nå er hun nok ikke aktuell, men dersom hun har ekstremt gode resultater utover må vi vurdere det, sier Egil Kristiansen, hovedtrener for elitelandslaget, til iTromsø.

Silje Theodorsen i Holmenkollen søndag.

— Falun kan være aktuelt

Han gleder seg like fullt over prestasjonen i Kollen fra den lovende tromsøværingen, men poengterer at det er "noen trappesteg å ta opp til elitelaget".

— Hun gikk bra i NM i Tromsø, og fortsetter den formstigningen hun har hatt i det siste etter en trå start på sesongen. Silje begynner kanskje å få ut det hun er god for. Hun er et talent, og med riktig og ordentlig trening kan hun nå langt, sier Kristiansen til iTromsø.

Allerede neste helg er det verdenscup i Falun. I mars venter dessuten skitouren i Canada som er ny av året.

— Kommer det noen frafall kan det bli aktuelt med Falun. Skitouren tror jeg er uaktuell, sier Kristiansen til iTromsø.

- Rått av Silje

Selv ser Theodorsen fram til U-23-VM og NM del 2. — Jeg er veldig takknemlig for slike dager som i dag, men nå er jeg virkelig utslitt, sier Kvaløysletta Skilag-løperen med et smil til iTromsø.

Anna Svendsen kom i mål som nummer 37, og slet med sykdom. Hun var derfor nære å droppe rennet, men fullførte likevel.

— Silje leverer altså utrolig rått. Da ser man hvor godt hun klare å prestere. Artig at noen fra nord leverer, sier Svendsen til iTromsø.

Publisert: