Perlemål sikret Chelsea-seier

Willian ble matchvinner da Chelsea sikret viktige poeng i tetstriden.

Chelseas Willian viste fotballkunst da han sendte vertene opp i ledelsen 2-1 mot Newcastle. Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters / NTB Scanpix

 • mia.becker@ntb.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

CHELSEA - NEWCASTLE 2–1

Foran lørdagens avspark på Stamford Bridge befant London-laget seg på den viktige fjerdeplassen. Ettersom Arsenal på femteplass tapte mot West Ham tidligere lørdag, festet Chelsea grepet om mesterligaplass med seier over gjestene fra Newcastle.

Etter å ha rotet bort to poeng i forrige seriekamp hjemme mot Southampton og gått på et tap i den første ligacupsemifinalen mot Tottenham tirsdag, smakte det ekstra godt for vertene da de tok ledelsen allerede etter åtte minutter. Pedro snek seg inn bak Newcastles forsvar, dempet ballen silkemykt og satte kula iskaldt over gjestenes keeper Martin Dúbravka som var på halvdistanse.

Les også

«Hvordan han takler motgang, vil definere Solskjær som leder»

Kjempet for poeng

Men Newcastle, som kjemper i bunn av Premier League, var klar for å gi hjemmelaget en tøff kamp. Like før halvtimen var spilt fikk gjestene en god målsjanse. Salomón Rondón og Christian Atsu leverte «klikk-klakk-fotball» og godt samspill, men ballen skled av Rondóns fot så avslutningen havnet utenfor.

Gjestene fortsatte imidlertid å presse, og like før pause fikk de lønn for arbeidet. Ciaran Clark headet inn utligningen på et hjørnespark, som ble slått knallhardt og med skru utover til straffemerket. Clark var råsterk i duellen og utnyttet den perfekte dødballen.

Utligningen la press på hjemmelaget, som umiddelbart satte fart i angrep. Willian utnyttet bakrom og kom alene med keeper, men avslutningen var for dårlig og gikk i nettveggen. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1.

Les også

Salah sendte Liverpool nærmere gullet

Feberredning

Etter hvilen tok det kun ett og et halvt minutt før Chelsea igjen sto for en stor målsjanse, og gjestene kunne takke sin sisteskanse Dúbravka og hans feberredning for at Pedros skudd mot lengste hjørne ikke gikk i mål.

Ti minutter senere kom derimot den etterlengtede scoringen til hjemmelaget, og det på praktfullt vis. Chelsea spilte seg fram til avslutning på venstre side etter meget godt angrepsspill. På kanten sto Willian, som viste fotballkunst og noterte nettkjenning da han vred ballen på utsøkt vis utenfor Dúbravkas rekkevidde og inn i mål via bakre stolpe.

Chelseas manager Maurizio Sarri er veldig tilfreds med resultatet, men sa til BBC sports at laget er nødt til å forbedre seg mentalt og teknisk, og peker på flere tekniske feil.

– Det var veldig viktig å ta poeng i dag. Vi startet bra, men etter målet sov vi tjue minutter. Vi var mye bedre i annen omgang, og jeg er veldig fornøyd med resultatet, sa han.

Newcastle maktet aldri å utligne i annen omgang. Dermed ble Willian matchvinner for Chelsea, som kunne juble for 2-1 og en seks poengs luke ned til Arsenal.

(©NTB)

Publisert:
 1. Premier League
 2. Chelsea FC
 3. Newcastle United FC

Premier League

SVUTMP
1Manchester City32235467234474
2Manchester United32199464352966
3Leicester City31175955371856
4Chelsea321510750311955
5West Ham United32167953421155
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Åse ble den første av 92.000 som skal massevaksineres

 2. Hvorfor står det kroatiske firmabiler utenfor et hotell på Lura?

 3. FHI vurderer ny vaksine­strategi. Disse tre endringene kan få oss raskere i mål

 4. – Er det noe skatte­fradrag for hjemme­kontor?

 5. 29 nye smittetilfeller på Nord-Jæren

 6. Equinor har funnet olje i Norskehavet – setter i gang pro­duksjon med en gang