Ødegaard og Molde-spiller på talentliste

Martin Ødegaard (18) er av statistikkbyrået SciSports rangert som det 20. største fotballtalentet i Europa født etter 1997.

Martin Ødegaard er funnet verdig en plass på SciSports sin talentliste. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

For en knapp uke siden presentere italienske Gazzetta dello Sport sin liste over de 30 største U20-talentene i Europa.

Martin Ødegaard kom med på listen som nummer 29. Ousmane Dembélé i Borussia Dortmund vant kåringen foran Milan-keeper Gianluigi Donnarumma. Den portugisiske Bayern München-spilleren Renato Sanchez tok tredjeplassen.

I helgen fulgte statistikkbyrået SciSports opp med sin egen liste basert på "SciSkill Index", som de mener skal være den mest nøyaktige måten å sammenligne fotballspillere på. På denne listen er det funnet plass til to nordmenn.

Martin Ødegaard er nummer 20, mens Moldes Sander Svendsen tar 26.-plassen. Manchester Uniteds Marcus Rashford befinner seg på plassen foran Svendsen.

Sander Svendsen er nummer 26 på listen.

Mer overraskende er vinneren av kåringen, nemlig Cameron Borthwick-Jackson, som er utleid fra Manchester United til Wolverhampton. Engelskmannen er ikke med på Gazzettas liste. Theo Hernández i Alavés tar andreplassen, mens Dembélé, som vant Gazzettas kåring, er rangert som nummer tre.

(©NTB)

Publisert: