Se, her er kunstgresset på plass på Viking stadion

Gressmatten er borte og fremtiden er på plass.

Publisert: Publisert:

Den ene sekstenmeteren er nå dekket med kunstgress. Foto: Anders Boine Verstad

 • Anders Boine Verstad
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Onsdag ble de første meterne rullet ut på Viking stadion, og allerede er sekstenmeteren mot Jåttåvågen dekket med kunstgress.

Langs tribunene på stadion står det 120 tonn sand og 60 tonn granulat. Granulatet, de sorte plastikk-kulene, er mer miljøvennlige og ligger mer stabilt på banen.

– Vi har hatt tre år på å gråte over at naturgresset forsvinner. Det var vemodig å se det forsvinne, men nå ser vi frem til å få opp aktiviteten på stadionet, sier banemester Ivar Alstadsæter.

Med kunstgresset på plass blir det enklere å arrangere konserter og lignende på stadion. Nå må ikke arrangørene ta like stort hensyn til gresset, og dermed blir avviklingen av arrangement på Viking stadion mer attraktivt.

Les også

Se, nå ryker gresset på Viking stadion

Banemester Ivar Alstadsæter har hatt tre år på seg for å sørge over at naturgresset forsvinner. Nå er han derimot fornøyd med at kunstgresset er på plass. Foto: Anders Boine Verstad

Avhengig av fint vær

For at det skal være mulig å rulle ut kunstgresset må det være varmegrader. På grunn av sprengkulde de siste dagene, gjenstår det fremdeles en god del før hele banen er dekket av det nye kunstgresset.

Når kunstgressdelene skal limes sammen, må det i tillegg være vindstille og tørt. Med andre ord – denne prosessen kan ta tid.

Les også

Emma prøver å drukne fotballspillerne i Marbella

Banemesteren er derimot kjapp med å love at kunstgresset skal være klart til årets første hjemmekamp mot Mjøndalen 10. april.

– Vi har ingen reserveløsning dersom vi ikke blir ferdig. Vi har en tre ukers margin for å rekke den første hjemmekampen, men det skal vi nok klare, sier Alstadsæter.

Blir ikke arbeidsledig

I 2015 ble det vedtatt at gressmatten skulle forsvinne. 22. januar i år satte gravemaskinfører Kenneth Hodne skuffen i jorden.

Rundt en måned senere var rundt 100 trailere med gress og jord kjørt bort fra Viking stadion. Torsdag startet jobben med å rulle ut mattene.

Slik ser det ut på Viking stadion akkurat nå. Foto: Anders Boine Verstad

– Mange tror at det blir mindre jobb på banemannskapene nå, men slik er det ikke. Vi må kontinuerlig børste, harve og rense underlaget, sier Alstadsæter.

Når været er perfekt og kunstgressmattene rulles ut, er det syv personer i sving. Førsteprioriteten er å få ferdig kunstgressmatten inne på stadion, før de gyver løs på treningsbanen.

Les også

Brann beholder gresset

Ypperste kvalitet

– Spillerne kommer nok til å kjenne forskjell på naturgresset og kunstgresset. Både trenere og spillere har fått være med på befaring når vi skulle velge kunstgresstype, og vi har fått tilbakemelding fra de. Vi har gått for gull på kunstgressets kvalitet, sier Alstadsæter.

Dekket på treningsbanen skal også byttes. Denne har andre prioritet, siden matten på Viking stadion må bli ferdig til første hjemmekamp. Foto: Anders Boine Verstad

Kunstgresset kommer fra Tyskland, og er det samme som Bundesliga-giganten Bayern München har på sitt treningsanlegg.

Viking serieåpner borte mot Kongsvinger 2. april. Første hjemmekamp er mot Mjøndalen 10. april

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
7Sarpsborg 08187292125-423
8Stabæk175752326-322
9Viking176472933-422
10Brann176472227-522
11FK Haugesund176381825-721
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. City Bistro legger ned etter 33 år: - Det er trist, men vi ser ingen annen utvei

 2. Front­kolli­sjon på E39 i Lyngdal

 3. Da hun trodde sønnen skulle dø, arrangerte Christin Kristoffersen fest

 4. Haalands langspurt overskygget alt. Det gikk et gisp over fotballverdenen.

 5. Jakob Ingebrigtsen sikret seg kongepokalen

 6. Direkte: Hvem blir sykkelkongen av Champs-Elysées i Paris?

 1. Eliteserien
 2. Jåttåvågen
 3. Viking stadion
 4. Viking FK
 5. Bayern München