Sandnes fikk juling på hjemmebane: – Dette var bare trist

Sandnes hadde håp om å nedkjempe FyllingenBergen i sin egen hal. Den troen tok slutt omtrent før kampen var kommet i gang.

William Aar ble hjemmelagets toppscorer med sju mål. Men både han og de andre Sandnes-spillerne var helt sjanseløse mot gjestene. FOTO: Svein Hagen Foto: Sandnes - FyllingenBergen

  • Svein Hagen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Sandnes – Fyllingen 28-38 (10–18):

Sandneshallen: Sandnes-trener Dalibor Sedjak tok et realt verbalt angrep på egne spillere etter stortapet mot Bækkelaget sist søndag. I dagens hjemmekamp mot FyllingenBergen var det ikke mye som tydet på at spillerne hadde respondert på den overhøvlingen.

Det var nemlig gjestene som tok kommandoen helt fra start i kampen og de gjorde akkurat som de ville med Sandnes-spillerne før pause. De kunne da også gå til hvilen med hele 18-10-ledelse.

– Dette var bare trist. Ikke noe av det vi snakket om etter forrige kamp hadde tydeligvis ikke sunket inn i det hele tatt, sukker trener Dalibor Sedjak.

Spillerne uten selvtillit

Var den første omgangen langt under pari, ble det ikke noe særlig bedre etter pause. Og gjestene kunne sågar ta bort alle spillerne i førstesekseren og la benkesliterne få muligheten utover i den andre omgangen.

– Jeg tror de kunne brukt hvem som helst fra benken, vi gjorde det veldig enkelt for dem ute på banen, forklarer Sedjak.

Han var mektig skuffet over at spillerne virket så handlingslammet og til tider interesseløse i det som de fortok seg på banen.

– Holdningene og relasjonene virket til å være helt forsvunnet. At vi slipper inn hele 38 mål i en kamp forteller det meste, og det antallet baklengsmål kom til tross for at våre målvakter gjorde en rekke redninger, sier han.

Må gå i seg selv

Sedjak er klar på at spillerne nå må stikke fingrene i bakken og gå i seg selv om hva som er grunnen til at de presterer så svakt som de gjorde i denne kampen. Faktisk var dette den femte kampen på rad Sandnes går av banen med tap.

Lars Sigve Hamre forsøker seg med et skudd, men det endte som regel i forsvarsblokken til FyllingenBergen for både han og de andre Sandnes-spillerne. FOTO: Svein Hagen Foto: Sandnes - FyllingenBergen

– Det er ingen tvil om at nå må spillerne ta et alvorstak selv om vi skal ha noen mulighet til å komme inn på rett spor igjen, allerede onsdag er det bortekamp mot Bodø, sier Sedjak.

– Skal vi ha noe som helst håp om poeng i den kampen, må i det miste spillerne kunne løpe hjem etter at de har avsluttet et angrep. I denne kampen kunne spillerne fra FyllingenBergen gjøre akkurat som de ville når de kontret, understreker en meget skuffet Dalibor Sedjak.

Nærbø var sjanseløse i toppkampen

Nærbø spilte toppkamp mot Runar borte i ettermiddag. Det skulle vise seg at den første omgangen ødela mulighetene for gjestene å ta med seg poeng fra Runarhallen. Hjemmelaget ledet nemlig hele 22-14 til pause.

Etter pause kuttet Nærbø inn på ledelsen flere ganger, men hver gang slo Runar-spillerne kjapt tilbake. Til slutt vant hjemmelaget oppgjøret med 35-30. Toppscorer for Nærbø var John Thue med sine fem mål.

Sandnes – FyllingenBergen 28-38

Pause: 10-18

Sandneshallen, 319 tilskuere

Dommere: Morten Ropstad Isachsen og Ronny Andre Hell

Utvisninger: Sandnes 1x2 min., FyllingenBergen 3x2 min.

Toppscorer FyllingenBergen: Sindre Heldal 9

Sandnes: Simen Murvold Stava, Bjørnar Roth – Lars Sigve Hamre 3, Harald Willumsen 3, Eirik Torjusen 1, William Aar 7, Martin Hare 2, Fredrik Aksland 3, Haakon Rovik, Edwin Fjeldtvedt 5, Abel Nagy, Eivind Erland Gade 1, Anders Krognes Gjevik 2, Simen Sagli, Andre Ellertsen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Mann omkom i trafikkulykke på fylkesvei 44

  2. Elev testet positivt: 125 elever på Sandnes-skole må koronatestes 17. mai

  3. I Ryfyl­ketun­nelen får somme bilfø­rarar plutseleg ein time ekstra i nokre minutt, før klokka hoppar fram att

  4. Simen (26) var ute på en stille kveldstur, da 25 seler kom og omringet båten

  5. Dette må du vite om feiringen

  6. Her finner du 17. mai-programmene fra kommunene på Nord-Jæren og Jæren