Flovik: – Objektivt sett var vi bedre enn Odd

Bård Flovik mener bortekampen mot Odd vitner om et TIL-lag i stor framgang.

INTERESSANT: Bård Flovik synes TIL har noe veldig spennende på gang, men tør ikke spå hvor bra det kan bli før det har gått 10–12 seierunder.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

TIL gikk på årets første tap borte mot Odd i Skien og det var ikke fortjent.

– Vi har en bra overvekt av målsjanser og ekstemt mange flere avslutninger på mål. De første 25 minuttene av 2. omgang dominerer vi voldsomt, så det er litt surt og stang-ut denne kampen. (Aron) Sigurdarson har to enorme sjanser og vi gjør en bra bortekamp. Vi får et mål imot tidlig som er vanskelig å gardere seg mot, men etter scoringen kjører vi 1. omgangen, så vi hadde fortjent å få med oss noe herfra, sier Flovik.

Les også

TIL har alltid én ledig plass på benken. Her er forklaringen.

– Sjansesløseri

Flovik oppsummerte kampen likt som de fleste som så kampen, med stor TIL-dominans med en farlig Odd-periode rundt 70 minutter.

– De hadde noen dødballer som var halvfarlige der, men jeg synes vi er i ferd med å bygge et veldig interessant fotballag som kommer til å plukke mange poeng. Vi skaper nok sjanser, men er ikke effektive nok, sier Flovik og utdyper.

– Vi har så interressante spillere og eget spill. Vi er slett ikke fornøyd med å komme til Skien og kun gjøre en god bortekamp, når det ikke blir poeng. Vi var bedre enn Odd, det mener jeg helt objektivt at jeg har hold i å si, sier Flovik.

Les også

Årets første tap for Tromsø etter tidlig kalddusj

– Fortjente bedre

Flovik sier han jublet da han så Aron Sigurdarson skyte mot mål like før timen var spilt. Han måtte imidlertid konstatere at det ble sesongens første tap i Skien.

Flovik vil uansett ikke ta av, selv med syv poeng på fire kamper.

– Vi har syv poeng og 6–3 i målforskjell, så det er en god optimisme i gruppa. Vi går ikke ned i kjelleren selv om vi taper en kamp. Vi har et så bra fotballag på gang at vi skal rett hjem og riste av oss skuffelsen og fokusere mot kampene som kommer tett nå.

Kaptein Simen Wangberg, som har vært meget god i TIL-forsvaret i år, mener likevel at effektiviteten må opp.

– Vi forjente bedre, men vi setter ikke sjansene våre. Spillet er bra, men vi er ikke farlige nok i boksen, og i uttellingen på sjansene våre. Målet vi får imot er en markeringsglipp med en fanastisk førstetouch, men det vi tar med oss nå er en stigning prestasjonsmessig. Sist var vi gode prestasjonsmessig og poengmessig, i dag var det igjen en god prestasjon, så fortsetter vi slik, kommer poengene, sier Wangberg.

– Det er en kombinasjon av uflaks og udyktighet at vi ikke scorer i dag, men vi har noe bra på gang, legger han til.

Publisert: