Norges Fotballforbund straffer Lyn med poengtrekk

Osloklubben aksepterer straffen - kan likevel sikre opprykk til helgen.

Lyn slapp unna med ett minuspoeng
  • Roar Lyngøy
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Sent torsdag kveld fikk Lyn beskjed om at de får ett poeng fratrekk på grunn av at de brukte en spiller som ikke var berettiget.

«I dag har vi mottatt enstemmig vedtak i NFFs lov- og sanksjonsutvalg om 1 poengs straff og pengebot. Denne straffen aksepterer vi, og beklager selvsagt det inntrufne. Dette er en feil som burde vært unngått, og reaksjon overfor oss er i tråd med praksis i like saker tidligere», skriver Lyn på sin hjemmeside.

Lyn kan likevel sikre opprykk på Bislett lørdag. Med seier mot Korsvoll er opprykket til 2. divisjon i boks.

Klubben skal prise seg lykkelig over at poengtrekket ikke ble større. Stabæk 2 ville gått forbi Lyn dersom sistnevnte hadde blitt trukket tre poeng. Bæringene var to poeng bak Lyn før siste serierunde, nå luken redusert til ett poeng.

– Vi er først og fremst lei oss for det inntrufne, og dette er en sak vi selvfølgelig skulle vært foruten. Når det er sagt er vi glad for at serien avgjøres på fotballbanen. Nå gleder vi oss til storkamp på Bislett lørdag, sier Lyn-leder Stian Nygaard til Aftenposten.

Les også

Sjokkbilder fra Everton-kamp: Tilskuer med barn på armen hev seg med i masseslagsmål

To overtramp

Oslo-klubben brukte en spiller som ikke var berettiget mot Ready 17. september. Dessuten brukte klubben i en kamp mot Flisa 24. september en spiller som ikke var oppført på kamprapporten.

«På grunnlag av den foreliggende dokumentasjon og forklaringer finner Utvalget det bevist at Lyn har forholdt seg som beskrevet i Påtalenemndas anmeldelse. Det er således to forhold som ligger til grunn for Utvalgets vurdering. Det første forholdet er at Lyn i kampen mot Ready den 17. september benyttet spilleren Oskar Martinus Hansen til tross for at spilleren tidligere i inneværende sesong har blitt ilagt tre gule kort, og således skulle sonet karantene i kampen mot Ready», skriver NFF.

«Det andre forholdet er at Lyn i kampen mot Flisa den 24. september 2017 benyttet spilleren Joakim Pedersen Strand, til tross for at spilleren ikke var oppført på kamprapporten».

«Ved å benytte spillere som ikke er spilleberettiget oppnår klubben en konkurransemessig fordel, og det er viktig at det stilles strenge krav til at gjeldende regler til enhver tid overholdes. Allmennpreventive og individualpreventive hensyn tilsier følgelig at det reageres mot slike overtredelser», heter det videre.

Les også

Kaos i opprykksjakten: Sent tirsdag kveld falt Lyn-dommen

10.000 i bot

«Det legges i skjerpende retning vekt på at overtredelsen er begått av en klubb som befinner seg i de øverste divisjonene i norsk fotball. Det må forventes at enhver klubb som deltar i konkurranser under NFF, og spesielt på det nivå det her er tale om, har etablerte rutiner som sikrer at man ikke overtrer reaksjons- og kampreglementet».

NFFs doms- og sanksjonsutvalg konkluderer slik:

«Utvalget har etter en samlet vurdering av den foreliggende dokumentasjon og forklaringer, samt basert på tidligere praksis, kommet til at Påtalenemndas innstilling til sanksjon, med tap av ett poeng i sesongen 2017, samt bot på kr 10.000,- er passende».

Publisert:
  1. SFK Lyn

Mest lest akkurat nå

  1. Arbeidsulykke i Sandnes

  2. Han blir ny daglig leder i Bryne FK

  3. Rekord­smitte til tross: – Det skal mye til før vi an­befaler fritids­karantene

  4. Rogalending dømt for voldtekt av barn i USA

  5. Betalte 30.000 kroner for verdiløst teppe

  6. Hett på Madlamark om hus i skolegården