Viktig seier glapp for Aleesami

Haitam Aleesami og Palermo var på vei mot sin annen strake seier, men et straffespark på overtid spolerte julefesten. Det endte 1-1 i bunnkampen mot Pescara.

Haitam Aleesami og Palermo rotet bort en viktig seier i den italienske bunnstriden. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Sist helgs dramatiske 4-3-seier borte mot Genoa så lenge ut til å bli fulgt opp med tre nye poeng. Slik skulle det ikke gå.

Aleesami og Palermo har holdt nullen bare én gang på 18 Serie A-kamper. Heller ikke torsdag maktet laget å holde tett bakover.

Robin Quaison ga Palermo ledelsen etter litt over en halvtime. Svensken driblet en motspiller og skjøt vakkert i krysset, men to minutter på overtid utlignet Cristiano Biraghi fra straffemerket.

Det var Pescaras første avslutning på mål i kampen.

Aleesami spilte som vanlig hele kampen som vingback for Palermo.

 Sicilia-klubben ligger tredje sist på tabellen. Det skiller fire poeng opp til Empoli på trygg grunn.

Roma slo tilbake

Edin Dzeko scoret det avgjørende målet da Roma snudde og vant 3-1 hjemme mot Chievoverona. Hovedstadsklubben benyttet dermed anledningen til å krype innpå serieleder Juventus, som i likhet med Milan er opptatt med den italienske supercupen rett før jul. Med én kamp mer spilt er Roma fire poeng bak tabelltoppen.

Det var gjestene fra Verona som kunne juble først. Jonathan De Guzmán ga bortelaget ledelsen etter 37 minutter, men Roma brukte ikke lang tid på å svare. Rett før pause sørget Stephan El Shaarawy for 1-1.

Tidlig i annen omgang scoret Edin Dzeko 2-1-målet. Det var bosnierens 13. ligascoring for Roma denne sesongen. Helt på tampen gjorde Diego Perotti 3-1 på et straffespark.

Mange mål

Napoli var nok en gang involvert i en målrik affære. Med et straffemål berget Manolo Gabbiadini 3-3 på overtid borte mot Fiorentina. Gjestene var i føringen to ganger, men var nær ved å tape da Mauro Zarate la på til 3-2 åtte minutter før slutt.

Dries Merten var også torsdag på scoringslista. Sist helg sto han bak fire av Napolis mål i 5-3-seieren over Torino.

Poengtapet gjør at serietreer Napoli er sju poeng bak Juventus.

Cagliari slo Sassuolo 4-3 etter å ha ligget under 1-3 med en halvtime igjen å spille. Gjestene fikk Lorenzo Pellegrini utvist før pause.

Torino vant på sin side 1-0 hjemme mot Genoa, mens det endte målløst mellom Sampdoria og Udinese. (©NTB)

Publisert: