Dahle Flesjå sjanseløs på ny VM-medalje

Veteranen ble nummer ni i terrengsykkel-VM.

Publisert: Publisert:

Gunn-Rita Dahle Flesjå havnet på 9.-plass under VM i rundbane terrengsykling i Sveits lørdag. Her er hun fra OL i 2016. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Gunn-Rita Dahle Flesjå var sjanseløs i jakten på et nytt tilskudd til medaljesamlingen. Veteranen ble nummer ni på rundbanen i terrengsykkel-VM i Sveits.

Flesjå hadde ingen toppdag på sykkelsetet i sveitsiske Lenzerheide. 45-åringen vaktet en god stund rundt 4.- og 5.-plassen, men hun greide ikke å holde tritt de to siste rundene.

Rogalendingen falt bakover og endte til slutt på 9.-plass. Flesjå var 4.29 minutter bak vinnertiden.

Gullet gikk til Kate Courtney fra USA. Hun var i mål på tiden 1.34.55 og slo den danske sølvvinneren Annika Langvad med 47 sekunder. Canadiske Emily Batty tok bronsen.

Langvad var i føringen i store deler av løpet, men klarte aldri å riste av seg Courtney. Under den siste runden rykket amerikaneren og fikk en luke som var umulig å tette.

Flesjå står med fire VM-gull i rundbane. De kom i 2002, 2004, 2005 og 2006. Hun har også to VM-sølv. I tillegg er hun blitt verdensmester i maraton terrengsykling fem ganger, senest i 2013.

(©NTB)

Publisert: