TV 2 fjerner innslag etter kraftige reaksjoner: - Jeg får en vond smak i munnen

Mange har reagert på det de mener er uthenging av en supporter med spesielle behov. TV 2-profil Freddy dos Santos legger seg flat.

Freddy Dos Santos (nest lengst til høyre) legger seg flat etter å ha vist et bilde av en supporter med speilvendt ansiktsmaling. Her med Jesper Mathisen, Ole Martin Årst og Helene Husvik.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

På gårsdagens Fotballkveld viste TV 2 et innslag på tampen av sendingen fra kampen mellom Tromsø og Brann. Der var det bilde av en TIL-supporter som hadde malt på seg TIL-logoen speilvendt.

TIL-supportere har reagert kraftig på det de opplever som uthenging av en felles supporter, en supporter som til daglig spiller for TILs lag for spillere med spesielle behov, Full Fart Fremover.

Les også

Anerkjent sportsmagasin: Tysk storklubb vil hente Martin Ødegaard

"Fullstendig pinlig av TV 2. Her skal det altså gjøres narr av folk som ikke er som alle andre, og i hvert fall om dem viser et snev av engasjement. Ikke bare skal han henges ut på Fotballkveld ved to anledninger. Men nå skal det hentes seertall og klikk på hans utfordringer. Hodeløst", skrev tidligere supporterleder i Forza Tromsø, Håkon Danielsen, i en kommentar til TV 2 Sportens deling av saken.

Flere andre supportere har også engasjert seg i saken.

Fjerner alt

Facebook-delingen er nå fjernet. Redaksjonssjef i TV 2, Eystein Thue, forteller at kanalen nå skal fjerne innslaget fullstendig — også fra Fotballkveld-sendingen som ligger i opptak på TV 2 Sumo.

Les også

Han var banens gigant for landslagssjef Høgmo 

— Det er bare å beklage. Vi har alltid vært opptatt av å implementere og inkludere publikum i sendingene som har med norsk fotball å gjøre, men denne gangen ble det feil, skriver Thue.

- Vond smak i munnen

Det var fotballekspert Freddy dos Santos som plukket ut klippet som rundens klipp. Han er svært lei seg når iTromsø snakker med han dagen derpå.

— Nå får jeg en vond smak i munnen. Det må jeg bare si. Det var ikke meningen å henge ut noen som helst, sier han til reaksjonene som har kommet og forklarer:

— Vi så et bilde som ble spilt inn til oss uten at vi visste bakgrunnen. Researchen har vært for dårlig. Vi må bli flinkere til å sjekke bakgrunnen slik at vi ikke tråkker i salaten som dette.

TIL-profil Jonas Johansen er involvert i apparatet rundt fotball-laget Full Fart Fremover.

— De har nok ikke tenkt seg godt nok om. Det er bra de har beklaget, sier han.

Les også

TV 2-ekspert mener VIF-spiller burde vært utvist etter denne taklingen: - Bare tull, grisespill

Håper på reprise

Håkon Danielsen er fornøyd med å høre at TV 2 fjerner innslaget.

— Kommentarene fikk i hvert fall ønsket effekt. Jeg håper han stiller på Alfheim neste kamp også, gjerne i samme ansiktsmaling.

Samtidig utfordrer han kanalen på å skjerpe rutinene kraftig i fremtiden.

— Det var veldig spesielt å se dem flire med tårer i øynene i studio, mens de kjørte klippet i loop. Her burde det ringt en bjelle for lenge siden. Det må endres i rutinene for å unngå uheldige hendelser i fremtiden, mener Håkon Danielsen.

iTromsø har vært i kontakt med den aktuelle TIL-supporterens pappa og verge. Han er kjent med innholdet i saken, men føler ikke behov for å kommentere ytterligere.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk