Buffon om Ronaldo-effekten: – Mistet samholdet

Juventus-legenden Gianluigi Buffon mener Cristiano Ronaldos inntreden i Torino ble starten på slutten for lagfølelsen.

RIVALER OG VENNER: Gianluigi Buffon og Cristiano Ronaldo etter sistnevntes to kanonscoringer for Real Madrid i Torino i kvartfinalen av Champions League april 2018. Sommeren etter ble de lagkamerater.
  • Jens Friberg, VG
    Sportsjournalist, tilgjengelig på alt av flater. 93 04 55 25 på Signal og SMS, friberg@vg.no.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Jeg jobbet med Ronaldo i to år da jeg kom tilbake og vi gjorde det bra sammen, men jeg tror Juventus mistet lagets DNA, sier Buffon i et intervju med amerikanske TUDN.

Målvaktslegenden går i intervjuet med det bulgarske angrepsikonet Hristo Stoitsjkov langt i å gi den nåværende Manchester United-spilleren skylden for at lagfølelsen opphørte i Juventus.

– Vi nådde Champions League-finalen i 2017 fordi vi var et lag med erfaring, men først og fremst fordi vi var en samlet enhet med sterk konkurranse om plassene. Vi mistet det samholdet med Ronaldo, sier Buffon videre – før han også trekker frem portugiserens enorme kvalitet og vinnervilje.

«Den gamle dame» kom på en skuffende fjerdeplass i Serie A forrige sesong, og Ronaldo klarte aldri hente hjem Champions League-trofeet i løpet av sine tre sesonger i klubben – aldri kom de lengre enn kvartfinalen i Ronaldos fartstid.

Den italienske målvaktslegenden selv hadde et lite opphold i Paris Saint-Germain, da han kom tilbake var Ronaldo lagets store stjerne.

– Juventus hadde muligheten til å vinne Champions League det første året hans, men jeg skjønner ikke hva som skjedde, sier Buffon – som på den tiden var i Paris.

Ronaldo byttet Torino med Manchester like før overgangsvinduets slutt, en situasjon som også fikk italiensk kritikk. Juventus-stopper Giorgio Chiellini mente hans sene avskjed gjorde at de kom skjevt ut fra hoppkanten i sitt forsøk på å ta tilbake Serie A-tronen.

– Vi kan alle se tilbake på at vi gjorde gode ting, ikke alt vi ville, men uansett skrev vi historie sammen, erklærte portugiseren på Instagram etter avskjeden.

For Ronaldos egen del har imidlertid overgangen tilbake til Premier League vært en personlig suksess, med syv ligascoringer og seks i Champions League.

PS! Ronaldo og Manchester United møter Newcastle mandag kveld.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal20162245172850
2Manchester City21143453213245
3Manchester United2113353426842
4Newcastle United211010134122240
5Tottenham Hotspur22123741311039
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk