Ruud videre i storturnering

Casper Ruud er klar for åttendedelsfinale i Roma Masters i tennis. Etter 6-3, 6-4 over italienske Lorenzo Sonego møter han meritterte Marin Cilic.

Casper Ruud er klar for tredje runde i Roma.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Casper Ruud - Lorenzo Sonego 6–3, 6–4

Ruud gjorde kort prosess med hjemmefavoritt Sonego på rødgrusen i Roma, like ved Olympiastadion der Karsten Warholm og flere andre norske friidrettsstjerner også viste seg frem torsdag.

Den 21-årige nordmannen måtte vente over tre døgn på sin neste kamp etter at han mandag tok sin hittil største skalp ved å slå russiske Karen Khatsjanov i 1. runde. Da han endelig slapp til torsdag kveld, virket det som han hadde hastverk.

– Dette var en god seier for meg. Jeg følte hele tiden at jeg hadde sjanser til å bryte serven hans, og det kunne blitt enda bedre resultatmessig, men jeg er veldig fornøyd, sier Ruud til NTB.

– Jeg synes jeg servet ganske bra i dag. Jeg fikk inn mange førsteserver og lyktes godt med forehanden etter serven. Det ble noen feil, men jeg følte at jeg hadde kontroll på de fleste poengene fra grunnlinjen. Jeg følte meg ett hakk sterkere enn motstanderen, selv om han er en god spiller.

Les også

Casper Ruud med sin sterkeste seier hittil: Slo høyt rangert russer

Kjempestart

Ruud kom under 0-30 i første game, men så vant han fire strake poeng. Deretter brøt han Sonegos serve to ganger og gikk opp i 4-0-ledelse.

Så viste motstanderen at han også kan spille tennis. Han brøt Ruuds serve to ganger og hadde kontakt på 4-3, men Ruud brøt tilbake og servet deretter hjem det første settet med 6-3 etter 47 minutter.

I neste sett holdt begge spillerne serven til 2-2, men så brøt Ruud. Det ble eneste brudd i settet.

Møter stjerne

Fredag venter kroatiske Marin Cilic i åttendedelsfinalen. Han er i øyeblikket rangert på 40.-plass, seks trinn bak nordmannen, men 31-åringen var så sent som i 2018 nummer tre i verden. Cilic vant US Open i 2014.

– Nøkkelen blir å ha så god lengde som mulig og få beveget på Cilic. Han er en stor mann (1,98 meter), så man må prøve å få flyttet ham. Han liker seg best på offensiven, sier pappa Casper Ruud på Eurosport.

Skulle Ruud slå Cilic, blir det kamp mot Matteo Berrettini eller Stefano Travaglia i kvartfinalen. Berrettini er spilleren som slo nordmannen ut av US Open i 3. runde tidligere i måneden.

(©NTB)

Publisert: