Klæbo rykket fra Bolsjunov i stafett-thriller: – Fikk løpet dit jeg ville

OBERSTDORF (VG) Johannes Høsflot Klæbo avgjorde gullduellen mot Aleksandr Bolsjunov i den siste bakken på en uhyre spennende stafett.

Johannes Høsflot Klæbo (fra venstre), Hans Christer Holund, Emil Iversen og Pål Golberg gikk Norge inn til stafettgull.
Publisert: Publisert:

Klæbo rykket i kjent stil i hoppende padling i den siste bakken før stadion. Trønderen fikk luken han trengte til erkerivalen.

– Han gikk tett på meg. Jeg prøvde å gå fryktelig rolig inn i bakken, så var det bare å spurte fra toppen av den, sier Klæbo til NRK.

Bolsjunov vekslet 35 sekunder bak Klæbo i tet, men hentet forspranget på kun fire kilometer. Bolsjunov klarte derimot aldri å kvitte seg med nordmannen som hadde full kontroll.

– Jeg gikk jevnt rolig og ventet på å bli spist opp. Jeg fikk løpet litt dit jeg ville da Bolsjunov gikk i rykk og napp. Han må nok gå hardere lenger for at jeg skal slippe, sier Klæbo.

Johannes Høsflot Klæbo avgjorde med et rykk i den siste bakken og hadde betryggende avstand til Aleksandr Bolsjunov inn på oppløpet. Der ble han tatt imot av lagkameratene.

For fjerde mesterskap-stafett på rad ble det en gullduell mellom Norge og russerne på herrestafetten. I 2017 holdt Finn Hågen Krogh unna for Sergej Ustjugov i Lahti. Året etter avgjorde Klæbo mot Denis Spitsov, mens Klæbo hadde full kontroll på Ustjugov i Seefeld i 2019.

Det så mørkt ut etter første-etappe. Pål Golberg valgte klisterski i det tette, våte snøværet, mens resten av feltet gikk for rubbski. Golberg vekslet omtrent minuttet bak russerne som ledet overlegent.

Emil Iversen fikk med seg hvilke ski som gjaldt, og gikk en enorm etappe. Han vekslet i tet med finske Iivo Niskanen, over 20 sekunder foran Ivan Jakimusjkin, som fikk det tøft.

Hans Christer Holund fulgte strålende opp på tredje etappe. Johannes Høsflot Klæbo fikk 26 sekunder til Frankrike og Sverige, og 35 sekunder til russernes Aleksandr Bolsjunov.

Publisert:
 1. Vintersport
 2. Ski-VM 2021
 3. Langrenn
 4. Hans Christer Holund
 5. Johannes Høsflot Klæbo

Mest lest akkurat nå

 1. Kommuuuuuuuuuuuuunen!

 2. Avhørte vitner kan ha husket feil

 3. For 30 år siden skremte denne gjengen vannet av foreldre og rektorer i Sandnes

 4. Slik så det ut ved Vålandstårnet i kveld

 5. Bygget Norges billigste sykkel- og gangsti, helt uten byråkrati

 6. Stor test av 15 brød: To får toppkarakter