Fryktelig keepertabbe serverte Everton seieren

(Arsenal – Everton 0–1) I en sjansefattig kamp ble Arsenal-keeper Bernd Leno (29) «matchvinner» – for bortelaget Everton.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Martin Ødegaard var tilbake på benken for Arsenal etter at en ankelskade har satt ham ut av spill siden starten av april. Nordmannen hadde akkurat blitt byttet inn da avgjørelsen kom.

Richarlison ble spilt frem, og stormet inn i feltet med ballen. Han forsøkte å legge hardt inn foran mål i håp om å finne toppscorer Dominic Calvert-Lewin.

Men ballen gikk rett mot keeper Leno. Istedenfor å fange den, så klarte tyskeren på merkelig vis å slippe ballen mellom hanskene før den traff hælen hans, endret retning og endte i nettet. Selvmål av 29-åringen.

VAR-bildene ble sjekket fordi det var mistanke om offside på Richarlison, men scoringen ble stående.

BLEMME: Her fomler Bernd Leno ballen i eget nett. Til venstre står Martin Ødegaard uten å få gjort noe med baklengsmålet.
Les også

Leicester legger press på storklubbene med ny seier

De tre poengene sender Everton helt opp i ryggen på Liverpool. Med like mange kamper, er de blå ett poeng bak på 8. plass. Og opp til Chelsea på fjerdeplass er det bare tre poeng.

Dette var den 200. ligakampen mellom de to lagene – alle i øverste divisjon. Etter at Arsenal har vunnet 20, og fire har endt uavgjort, på London-lagets hjemmebane, så vant endelig Everton igjen.

Det ble ikke skapt voldsomt med sjanser i løpet av kampen. Før pause var Evertons Gylfi Sigurdsson nærmest med et frispark som landet oppå tverrliggeren.

Straffe omgjort

Tidlig i 2. omgang dømte Jon Moss straffe til Arsenal da Dani Ceballos gikk over ende i feltet, men så ble situasjonen VAR-sjekket. Da ble det dømt offside på Nicolas Pépé i forkant.

På overtid klarte Gabriel Martinelli å teste Everton-keeper Jordan Pickford med en frekk avslutning fra skrått hold, men keeperen reddet til corner og tiden rant ut for hjemmelaget.

PS! Joshua King ble sittende på Everton-benken i hele kampen.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal20162245172850
2Manchester City21143453213245
3Manchester United2113353426842
4Newcastle United211010134122240
5Tottenham Hotspur22123741311039
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk